අවශ්ය දේවල්
මුං ඇට ග්රෑම් 150ක්
හාල් මේස හැඳි 2ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
අඟලක පමණ ඉඟුරු කැබැල්ලක්
අමුමිරිස් කරල් 2ක්
කරපිංචා ඉති 2ක්
වතුර කෝප්ප 1ක් පමණ
ආප්ප සෝඩා තේ හැඳි 1/2ක්
සාදමු
මුං ඇට සහ හාල් රැයක් පෙඟෙන්න තියන්න. උදේට මුං ඇට සහ හාල්වල වතුර පෙරාගෙන බ්ලෙන්ඩර් කෝප්පයකට දමන්න. එයටම අමුමිරිස්, ඉඟුරු සහ කරපිංචා දමා හොඳින් අඹරා ගන්න. වතුර ටික ටික
දමමින් තොසේ මිශ්රණය සේ උකුවට සදා ගන්න. ඉන්පසු එයට ලුණු සහ ආප්ප සෝඩා දමන්න. හොඳින් කලවම් කර මිනිත්තු 5ක් පමණ තබා තෝසෙ සාදා ගන්න.
දරුවන්ට පෝෂණ ගුණය වැඩි ආහාරයක් ලෙස මෙය සාදා දීමේ දී පොඩියට කපා ගත් කැරට්, බෝංචි, නිවිති වගේ එළවළු තෝසෙ මිශ්රණයට දමා කලවම් කර තෝසෙ සදා ගන්න.
(Tharunie)