කැරට් ග්රෑම් 500 ක්
නැවුම් කිරි මිලි
ලීටර් 750 ක්
සීනි ග්රෑම් 500 ක්
එළඟිතෙල් මිලි
ලීටර් 100 ක්
කජු ග්රෑම් 100 ක්
වියළි මිදි ග්රෑම් 100 ක්
එනසාල් කුඩු තේ
හැඳි 1 ක්
සාදන ක්රමය
පොතු ඉවත්කර පිරිසුදුව සෝදාගත් කැරට් ග්රේටරයක ආධාරයෙන් ග්රේට් කරගන්න. භාජනයක් ළිප තබා එයට කැරට් හා එළකිරි දමා මඳ ගින්නේ හොඳින් පිසගන්න. කැරට්වල තෙත ගතිය ඉවත් වී යනතෙක් පිස ගන්න.
එළඟිතෙල් රත්කර එයට කජු හා මිදි දමා බැද ගන්න. ඉතිරි එළඟිතෙල් කැරට් මිශ්රණයට එකතු කර බැදගත් කජු හා මිදි එකතු කරන්න. අවසානයේ සීනි හා එනසාල් එකතුකර විනාඩි 5 ක් පමණ පිසගන්න.
ඔබ දැන් රසවත් කැරට් හල්වා අතුරුපසක් නිර්මාණය කර ගෙන ඇත. මෙම මිශ්රණයට අවශ්යනම් කහ සහ රතු වර්ණ බිංදු කිහිපයක් එකතු කර ගැනීමෙන් මනා පෙනුමක් ලබාගත හැක.
(Tharunie)