මුස්සැන්ද කලෙක දී ඉතාමත් ජනපි්රය මල් වර්ගයක්. එහෙත් එය රසවත් ආහාරයක් යැයි කිවහොත් ඔබට පුදුම හිතෙන්නටත් පුළුවන්. හොඳ බෙහෙත් වර්ගයක් ලෙසින් ද ගැනෙන මුස්සැන්ද වර්ණ කිහිපයකින් ම ඇත.
මුස්සැන්ද ගසේ සුදු පැහැයෙන් එන කොළයක් වැනි වූ පෙති මේ සඳහා ගනු ලබයි.
මේ සඳහා අවශ්ය ද්රව්ය වන්නේ,
මුස්සැන්ද ගසේ මලේම කොටසක් වන කොලයක් වැනි වූ පෙති මේ සඳහා ගතයුතු අතර එවැනි කොටස් ගන්නා තරමට මේ බැටරයට අවශ්ය ද්රව්ය ප්රමාණය සකසා ගන්න.
හාල් පිටි ස්වල්පයක්
පොල්කිරි ස්වල්පයක්
ලුණු ස්වල්පයක්
තෙල්
අවශ්ය නම් ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
සාදන ආකාරය,
හාල්පිටි වලට ලුණු ස්වල්පයක් දමා පොල්කිරි වලින් අනාගන්න. මෙය තරමක උකු බැටරයක් සේ සකසා ගත යුතුයි. අවශ්ය නම් මේ බැටරය සඳහා ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් ද දමා ගැනීමෙන් තවත් රසවත් කරගත හැකියි.
තාච්චියකට තෙල් දමා ළිප තබා රත්වන්නට හරින්න. දැන් සෝදා පිරිසුදු කරගත් මුස්සැන්ද පෙති බැටරයේ දමා හොඳින් එහි දවටා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
මෙය බැදගත් කරපිංචා කොළ දමා සරසා බැදගත් වියළි මිරිස් කරල් සමඟින් මේසයට යැවිය හැකියි.
ඉදිරිපත් කිරීම- බීටා අබේසේකර
(Tharunie)