Friday, October 18, 2024
Follow Us
බැටර් කළ ගෝවා මල්

ගෝවා මල් රස ගුණ ඇති කෑමක්. ඒත් මේ වගේ ගුණ කෑම කන්න පොඩ්ඩො තරමක් අදිමදි කරන බව අම්මලා දන්නවා.

එහෙම අම්මලාට මේ කෑම වට්ටෝරුව හොඳින් ම ගැළපෙන්නේ මෙහි රසයට පොඩ්ඩො කැමැත්තක් දක්වන නිසයි.

 

සෑදීමට අවශ්‍ය

වන ද්‍රව්‍ය,

ගෝවා මල්

පාන් පිටි කෝප්පයක්

කොන් පිටි කෝප්පයක්

බේකිං සෝඩා තේ

හැඳි කාලක්

බිත්තරයක්

කරපිංචා

කහ කුඩු ස්වල්පයක්

මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්

තුනපහ කුඩු ස්වල්පයක්

ලුණු රස අනුව

වතුර කෝප්ප 1/2 ක්

 

සාදන්නේ මේ

ආකාරයටයි,

කරපිංචා සිහින්ව කපා ගන්න. පාන් පිටිවලට කොන් පිටි, බේකිං සෝඩා, බිත්තරය, කරපිංචා සමඟ කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, තුනපහ කුඩු, ලුණු කුඩු දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න. මෙයට වතුර ස්වල්පය බැගින් දමා බැටරය අනා ගන්න. මෙය උකු ද්‍රාවණයක් සේ සකසා ගත යුතුයි .

සෝදා පිරිසුදුකර කුඩාවට කපා ගත් ගෝවා මල් එම මිශ්‍රණයේ විනාඩි 3 ක පමණ කාලයක් දමා තිබෙන්නට හරින්න. ඒ අතර තාච්චියක් ළිප තබා එයට තෙල් දමා රත්වන්නට ළිප තබන්න. දැන් මෙම බැටරයේ දමා ගත් ගෝවා මල් ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැ වනතෙක් බැදගන්න.

වැඩිහිටියන්ට පමණක් සකසන්නේ නම් මඳක් සැරට ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් ද මෙයට දමා බැටරය සකසා ගත හැකියි.

 

ඉදිරිපත් කිරීම -

නිලුෂිණී පොත්දූවගේ


(Tharunie)