Saturday, November 23, 2024
Follow Us
එළකිරි මිශ්‍ර කිරිබතක්

කිරෙන් පිසෙන කිරිබතක් කිව්වහම පුරුද්දට වගේ එකතු කරන්නේ පොල්කිරි. එහෙත් මෙවර නැකැත් සීට්ටුවේ ඇති කිරිබතට එකතුවෙන්නේ එළකිරි.

එළකිරි මිශ්‍ර කිරිබත් කන්න එතරම් රුචිකත්වයක් නැති අයට වෙනදා පිසෙන කිරිබතම වුණත් පිළියෙල කරගන්න පුළුවන්.

හැබැයි එළකිරිවලින් පිසෙන කිරිබතත් රසයි. කිරිපිඬුවලට, පොංගල් කිරිබතට එහෙම නම් එකතු කරන්නෙම එළකිරි.

 

මේ සඳහා අවශ්‍ය වෙන්නේ.

සුදු කැකුළු හාල් කිලෝ එකක්

ලුණු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට

රම්පේ කැබැල්ලක්

එළකිරි (එළකිරි අකමැති අයට

පොල්කිරි ගන්න පුළුවන්)

 

පිළියෙල කරන අන්දම

හාල් හොඳින් සෝදලා ඉඩකඩ ඇති මැටි මුට්ටියකට දාලා අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට වතුරත් එකතු කරලා ළිපේ තියන්න. අලුත් අවුරුද්දට කිරිබත හැදෙන්නේ් අලුත් ම මැටි මුට්ටියක. දරළිපක් නම් ඒකත් අලුතින් ම වගේ සකස් වෙන්නේ. රම්පේ කෑල්ලක් එකතු කළාම හරිම සුවඳයි.

බත ඉදෙද්දී ගින්දර පාලනය කර ගැනීම වැදගත්. පොල් කටු හැන්දක් අරන් හොඳට කූරු ගාලා ලුණු එකතු කරගන්න. පොල්කිරි ටික එහෙමත් නැත්නම් එළකිරි ටික එකතු කරන්න. ලුණු ටිකක් කලින්ම බතට එකතු කරන්නත් පුළුවන්.

බත හොඳින් ඉදුණාමයි කිරි දාන්න ඕන. බත කිරෙන් ඉදෙන්නේ නැහැ. බාගෙට ඉදුණු බතට කිරි එකතු කළොත් බත් ඇට අමුවේවි. බතේ වතුර එහෙම පිටින්ම හිඳෙන්නේ නැතිව වතුර තිබුණොත් කිරි එකතු කළාම ඉක්මණින්ම නරක් වෙන්න බලාවි.

බත ඉදුණු පසු කෙසෙල් කොළයක් අතුරලා ඒ මතට කිරිබත දමා තුනීකර තරමක් නිවුණු පසු කෑලි කපා ගන්න පුළුවන්. සාමාන්‍යයෙන් කිරිබත් කපන්නේ කැට විදිහට. කැට කපපු කිරිබත් මේසෙට යැව්වමත් ලස්සනයි. පිරිලා තියේවි.

(Tharunie)