කැකුළු සහල් ග්රෑම් 500ක්
මුං ඇට ග්රෑම් 100ක්
අවශ්ය තරමට ලුණු
මිටිකිරි අඬු කෝප්ප 2/3ක් පමණ
01. මුං ඇට ටික ගරා හොඳින් සෝදා වතුර බේරෙන්න තියන්න.
02. මඳක් කබලේ බැදගන්න. එවිට කිරිබත් සෑදූවිට හොඳින් සුවඳ දැනේ.
වතුර දමා මුං ඇට ටික තම්බා ගන්න.
03. සහල් ටික හොඳින් සෝදා එයට වතුර දමා බත පිස එයට තම්බාගත් මුං ඇට සහ ලුණුද එක්කර ගන්න. මිටිකිරි එකතු කරගන්න.
04. වරින් වර හොඳින් කලවම් කරමින් කිරිබත්වලට මුං ඇට හොඳින් එකතු වන තෙක් මඳ ගින්දරේම ළිපේ තබා කිරිබත සාදා ගන්න.
05. බන්දේසියකට දමා තුනී කර කිරිබත් හැඩයට කපා පිළිගන්වන්න.
උම්බලකඩ මිශ්ර ලුණු මිරිස් හෝ මාළු ඇඹුල් තියල් මුං කිරිබත්වල රසය තවත් වැඩි කරාවි.
Tharunie