සුදු කැකුළු සහල්
ග්රෑම් 500ක්
මිටිකිරි කෝප්ප 03ක්
හකුරු ග්රෑම් 250ක්
වියළි මිදි ග්රෑම් 50ක්
අවශ්ය තරම් වතුර
රස අනුව ලුණු
01. පළමුව හකුරු ටික සිහින්ව ලියා පැත්තකින් තබාගන්න. වියළි මිදි සෝදා පසෙකින් තබන්න.
02. දැන් සාමාන්ය පරිදි කිරිබත සාදාගන්න.
03. කිරිබත ළිපෙන් බා ගැනීමට විනාඩි පහකට පමණ පෙර සිහින්ව ලියා පසෙකින් තබාගත් හකුරු ටික එකතුකර හොඳින් මිශ්ර කරන්න. ළිපෙන් කිරිබත ඉවත් කරගෙන බන්දේසියකට දැමීමට පෙර එයට සෝදාගත් මිදි ටිකද එකතු කර කලවම් කරන්න. බන්දේසියට දමා තුනී කර කිරිබත් හැඩයේ කෑලිවලට කපාගෙන මේසයට පිළිගන්වන්න.
04. හකුරුවල රසයට මෙන්ම මිදිවලටත් කුඩා දරුවන් ආසා කරන නිසා හකුරු මිශ්රණය කිරිබත ඔවුන් ආසාවෙන් රස බලාවි.
Tharunie