අවශ්ය ද්රව්ය
පොඩි කෑලි කපාගත් බීෆ් ග්රෑම් 500ක්
තෙල් මේස හැඳි 5ක්
චොප් කරගත් සුදුලූනු තේ හැඳි 2ක්
චොප් කරගත් ලූනු ගෙඩියක්
කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
විනාකිරි මේස හැඳි 2ක්
ලුණු කුඩු ස්වල්පයක්
තුනපහ කුඩු මේස හැඳි 1ක්
තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 4ක්
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක්
වතුර කෝප්ප 2ක්
කොටුවට කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
කොටුවට කපාගත් ලූනු ගෙඩි 2ක්
සැල්දිරි ඉත්තක්
කපාගත් බෙල්පෙපර් පාට තුනෙන් ගෙඩි 1/2 බැගින්
සීනි තේ හැඳි 1ක්
01. පෑන් එකට තෙල් ටික දාලා සුදුලූනු දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න. ටිකකින් චොප් කරගත් ලූනු, කුරුඳු පොතු, කහ කුඩු හා මිරිස් කුඩු එකතු කරලා කලවම් කරන්න.
02. එයට කපාගත් බීෆ් ටික දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න. ඒ එක්කම විනාකිරි ටික දාගන්න. රස අනුව ලුණු එකතු කරන්න. මඳ ගින්දරේ පිසගන්න.
03. ටිකකින් තුනපහ කුඩු, තක්කාලි සෝස්, ගම්මිරිස් කුඩු, සීනි එකතු කර වතුර කෝප්ප 2ත් දාලා බීෆ් ටික තැම්බෙන්න වහලා තියන්න. විනාඩි 10ක් වගේ යනකොට තැම්බිලා ඉවරයි.
04. දැන් ලොකුවට කපාගත් තක්කාලි, ලූනු, බෙල් පෙපර්, සැල්දිරි ටික එකතු කර කලවම් කරන්න. විනාඩියක් විතර පිසගෙන ළිපෙන් ඉවත් කරගන්න.
Tharunie