Saturday, September 07, 2024
Follow Us
බතල ඉඳිආප්ප

අපිට පුරුදු පාන් පිටි, හාල් පිටි වලින් සකසපු ඉඳිආප්ප. ඔන්න එහෙනම් බතල එකතු කරලත් ඉඳිආප්ප හදල බලමුද?

මේ සඳහා හොඳින් තම්බා පොතු ඉවත්කරගෙන කෑලි නොසිටින සේ පොඩිකර ගත් බතල කෝප්ප 1/2ක්, හාල් පිටි කෝප්ප 01ක්, ලුණු කුඩු, කහ කුඩු සහ වතුර අවශ්‍යයි.

මුලින්ම තරමක් විශාල භාජනයක් ගෙන එයට බතල කෝප්ප 1/2 සහ හාල් පිටි කෝප්පය එකතුකර ගන්න.

දැන් ලුණු ස්වල්පයක් සහ කහ කුඩු ස්වල්පයක් එයටම එකතු කරන්න. 

වතුර එකතු නොකර මේ සියල්ල අතින් හොඳින් කලවම්කර ගන්න. 

ඊළඟට වතුර තේ හැන්ද බැගින් එකතු කරමින් අතේ නොඇලෙන මෘදු පිටි ගුලියක් සාදා ගන්න.

මේ සඳහා ඔබට වතුර මේස හැඳි 01 හෝ 02 ක් පමණ අවශ්‍ය වෙන්න පුළුවන්. 

දැන් ඉඳිආප්ප වට්ටිවල සහ ඉඳිආප්ප වංගෙඩියේ තෙල් ස්වල්පයක් ආලේපකර සූදානම්කර ගන්න.

සාදාගත් පිටි මිශ්‍රණයෙන් කොටස බැගින් ඉඳිආප්ප වංගෙඩියට දමාගෙන සාමාන්‍ය ඉඳිආප්ප මිරිකන ආකාරයටම ඉඳිආප්ප තට්ටුවලට මිරිකා ගන්න. 

නටන වතුරවල වාෂ්පයෙන් විනාඩි 07ක් පමණ තම්බාගෙන ඉඳිආප්ප තට්ටු ළිපෙන් ඉවතට ගන්න. 

දැන් උණුසුම් සහ රසවත් බතල ඉඳිආප්ප පිළියෙල කරගෙන අවසානයි.

Tharunie