ඕස්ට් කියන්නේ පෝෂණයෙන් ඉහළ වුණාට රසයෙන් ඉහළ ආහාරයක් නෙවෙයි. ඒ නිසා ඔබට පුළුවන් රස වැඩිකර ගන්න ඕට්ස් එකතු කරගෙන වෙනස් වෙනස් අාහාර සකසන්න. ඕස්ට් කොත්තු කියන්නේ ඒ වගේම රසයෙන් සහ ගුණයෙන් පිරුණු ආහාරයක්.
හුමාලයෙන් තම්බාගත් ඕට්ස් කප් 1ක්, චිකන් කරි සහ කැබලි, කැරට්, ලීක්ස්, සුදුලූනූ, ලූනූ, රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් සහ බිත්තරයක් අවශ්යයි.
තෙල් ටිකක් රත් වෙන්න තියාගෙන ඒකට එළවළු සහ ලූනූ, සුදුලූනූ එකතුකර තෙම්පරාදුකර ගන්න.
එයට බිත්තරය එකතුකර ස්ක්රැම්බල් කරගෙන චිකන් කැබලි එක්කර ගන්න.
ලුණු සහ ගම්මිරිස් සමඟම ස්ටීම් කරගත් ඕට්ස් එකතු කරගෙන කැමැත්ත පරිදි හොදි එක්කර මිශ්රකර ගන්න.