පොඩ්ඩන් ඉතා ප්රිය කරන මේ සමෝසා එක හදන්න අවශ්ය පමණ පාන් පෙති, තම්බා තරමක කෑලි හිටින්න පොඩි කරගත් අල ගෙඩි 2ක්, තම්බාගත් ග්රීන් පීස් කප් 1/4ක්, කජු මද 10ක්, සිහින්ව ලියාගත් ලූනූ මේස හැඳි 2ක්, වියළි මිදි මේස හැන්දක්, සූදුරු තේ හැඳි 1/4ක්, අබ තේ හැඳි 1/4ක්, රස අනුව ලුණු සහ ගරම් මසාලා තේ හැඳි 1/2ක් අවශ්යයි.
මුලින්ම තෙල් ටිකක් රත් වෙන්න තියලා ඒකට අබ ටික එකතු කරන් අබ පුපුරන කොට සූදුරු සහ ලූනූ එකතුකරගන්න. ලූනු රන්වන් පැහැ වන විටම ග්රීන්පීස්, වියළි මිදි, ලුණු, කජු සහ ගරම් මසාලා එක් කරගෙන විනාඩියක් පමණ තෙම්පරාදුකර ගන්න. අවසානයට අල එක්කර මිශ්රකර ගන්න.
පාන් පෙතිවල වාටි කපා ඉවත්කර රෝලින් පින් එකකින් පාන් පෙති තළාගන්න. සමෝසා මිශ්රණය මැදට තබා ත්රිකෝණාකාරව ඔතාගෙන, වතුරෙන් හෝ බිත්තර සාරුවලින් කොන් අලවාගෙන, ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාට වනතෙක් බැදගන්න.
Tharunie