කොත්තු කිව්වාම එක එක ජාතියේ කොත්තු තියෙනවනේ. අද හදන්න යන්නේ පාන්වලින් කොත්තුවක්. මේ කොත්තුව හදන්න පාන් පෙති 6ක්, කපාගත් කැරට් මේස හැඳි 3ක්, ලීක්ස් මේස හැඳි 3ක්, පොඩියට කපාගත් ලූනු ගෙඩි භාගයක්, පිසගත් චිකන් කැබලි දෙක තුනක් කරිය සමඟ, බිත්තරයක්, කෑලි මිරිස් රස අනුව, තළාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු තේ හැඳි 1/2ක්, රම්පෙ, කරපිංචා සහ ෆ්රෙෂ් මිල්ක් මේස හැඳි 3ක් අවශ්යයි.
පාන් ටික පොඩි කොටු කපලා පැත්තකින් තියාගන්න. තෙල් ටිකක් රත් වෙන්න තියලා ඒකට ලූනු, සුදු ලූනු, රම්පෙ, කරපිංචා දාලා තෙම්පරාදුකර ගන්න. ලුණු ඉතාම ස්වල්පයක් එක්ක රස අනුව කෑලි මිරිස් එකතු කරගෙන, එකට කැරට් එකතුකර ගන්න.
බිත්තරය කඩා එකතු කරගෙන ඉක්මනින් මිශ්ර කරගෙන ස්ක්රැම්බල්කර ගන්න. එයට ලීක්ස් සහ චිකන් හොදි සමඟ කැබලි එක් කර මිශ්රකර ගන්න.
අවසානයට කුඩාවට කපාගත් පාන් එක්කර මිශ්රකර ගන්න. එයට උඩින් ෆ්රෙෂ් මිල්ක් එක්කර මඳ වේලාවක් පිස ගෙන ළිපෙන් ඉවත්කර ගන්න.
Tharunie