මේ කහ බත හදන්න කීරි සම්බා හෝ බාස්මතී කිලෝ 1ක්, ලොකු පොල් ගෙඩි 1/2ක පොල් කිරි, කරඳමුංගු කරල් 1ක් කහ කුඩු තේ හැඳි 1ක්, කරාඹුනැටි 2ක්, සිහින්ව කපාගත් රතු ලූනු ගෙඩි 6ක්, උම්බලකඩ තේ හැඳි 2ක්, රම්පෙ කෑල්ලක්, කරපිංචා ඉති 1ක්, කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්, මාගරින් මේස හැඳි 5ක්, තළාගත් අමු ඉඟුරු පෙති 1ක්, තළාගත් සුදුලූනු බික් 3ක් සහ ලුණු කුඩු මේස හැඳි 1ක් අවශ්යයි.
පළමුව හාල් ටික සෝදා දිය බේරෙන්න පසෙකින් තබන්න. බඳුනකට මාගරින් දමා ළිප තබා කරපිංචා, රතු ලූනු, සුදුලූනු, අමු ඉඟුරු හා රම්පේ දමා තැම්බීගෙන එන විට උම්බලකඩ, කුරුඳුපොතු, කරඳමුංගු, කරාඹුනැටිත් එකතුකර ලූනු දුඹුරු පැහැය වනතෙක් බැදගන්න. පොල් කිරි ටිකට කහ සහ ලුණු මිශ්රකර, එයට එකතුකර කලවම්කර හැඳි ගාන්න.
කිරි රත් වනවිට එයට හාල් දමන්න. හාල් තැම්බෙන ප්රමාණයට කිරි මදි බව පෙනේ නම් නටන වතුර ටිකක් එකතුකර අඩිය අල්ලන්න නොදී දෙතුන් වතාවක් හැඳි ගාන්න. කිරි හිඳුණු පසු ළිප නිවා පිළිගන්වන තෙක් බත ලිප මතම තබා වසා තබන්න. පිස ගත් කහ බත් සමඟ සීනි සම්බෝල, වම්බටු මෝජු, මාළු, මස් ව්යෑංජන, අච්චාරු ආදිය සමඟ උණුවෙන් පිළිගන්වන්න.
Tharunie