Saturday, November 23, 2024
Follow Us
අළුපුහුල් වෑංජනය

අළුපුහුල් එදා ගම්වල නිතර දෙවෙලේ කෑමට එකතු කරගත් කෑමක් වුණාට දැන් ඉන්න උදවිය අළුපුහුල් මුළුතැන්ගෙට ගේන්නේත් කලාතුරකින්. හැබැයි නිතර දෙවේලේ දකින්න නැති දේ තමයි හොඳම දේ කියලත් කියනවනේ.. ආන් ඒ වගේ අළුපුහුල් ගෙඩියෙත් ගුණ බොහොමයි. එහෙනම් අළුපුහුල් වෑංජනය මේ විදිහට හදලා බලමු.

අළුපුහුල් ගෙඩියෙන් කාලක්, අමු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 2ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 2ක්, රතුලූනූ ගෙඩි 4-5ක්, අමු මිරිස් කරල් 2ක්, සුදුලූනූ බික් කිහිපයක්, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්, ලුණු සහ මිටිකිරි කෝප්ප 3/4ක් අවශ්‍යයි

 මුලින්ම අළුපුහුල්වල පිට පොත්ත අයින් කරලා හෝදලා ඇට එක්කම මදය කෑලිවලට කපාගන්න.

මැටි ඇතිලියකට මේ ටික දාලා අමු තුනපහ කුඩු හා මිරිස් කුඩු කබලේ යාන්තමට බැදලා මේකට දාගන්න. දැන් ලූනු, අමුමිරිස්, සුදුලූනු හීනියට ලියාගෙන පුහුල් එකට දාගෙන ඒකටම ලුණු හා කහ එකතු කරලා වතුර කෝප්ප කාලක් එක්ක ළිපේ තියන්න.

මේ ටික තැම්බීගෙන එනකොට මිටි කිරි ටික දාගන්න. දැන් කිරි ටික උතුරනකොට ළිපෙන් බාගන්න.