Saturday, April 27, 2024
Follow Us
සිංහල අලුත් අවුරුද්දට නොවරදින සිංහල අච්චාරුව

අපේ ගම්වල අත්තම්මලා සිංහල අලුත් අවුරුද්ද කිට්ටු වෙනකොට සිංහල අච්චාරුවක් හදන්න අමතක කරන්නේ නැහැ. සිංහල අච්චාරුවක් නැති අලුත් අවුරුද්දක් තියෙනව ද? ඉතින් අපිත් මේ විදිහට සිංහල අච්චාරුව හදලා බලමු.

මේ සඳහා රතුලුනු ග්‍රෑම් 250ක්, අඟල් 2ක් පමණ දිග කූරුවලට කපාගත් කැරට් අල 2ක්, බෝංචි කරල් 5ක්, වෙන් නොවන සේ දෙකට පළා ගත් මිරිස් කරල් 15ක්, අඟල් 2 පමණ දිග කූරුවලට කපා ගත් කුඩා ගැට ගස්ලබු ගෙඩියක්, විනාකිරි කෝප්ප 1ක්, අබ කුඩු මේස හැඳි 1-2ක්, ලුණු, අඟල් 2ක් පමණ දිග ඉඟුරු කැබැල්ලක්, සුදුලූනු ගෙඩි 1ක් සහ කහ කුඩු ස්වල්පයක් අවශ්‍ය වෙනවා.

අබ, ලුණු, ඉඟුරු, සුදුලූනු හා කහ කුඩු සියල්ල එකට දමා හොඳින් අඹරා ගන්න. ඉන්පසු විනාකිරි ටික මැටි භාජනයකට දමා හොඳින් උතුරුවා ගන්න. ඉන්පසු රතුලූනු, කැරට්, බෝංචි, මිරිස් කරල් හා ගස්ලබු ටික වෙන වෙනම විනාකිරිවල

දමා තත්පර 30ක් පමණ වෙලාවක් තම්බා ගන්න.

ඉන්පසු කලින් අඹරා ගත් අබ හා ඉඟුරු මිශ්‍රණය විනාකිරි භාජනයට දමා මිනිත්තු 2ක් පමණ හොඳින් උයා ගන්න. දැන් විනාකිරි මිශ්‍රණය ළිපෙන් ඉවතට ගෙන කලින් සකස් කරන ලද එළවළු සියල්ල එක්‌කර හොඳින් කලවම්කර ගන්න.

ඉන්පසු හොඳින් වේළා ගත් පිරිසුදු වීදුරු බෝතලයකට හෝ මැටි මුට්ටියක දමා කල් තබා ගත හැකියි.

මෙය හරිම රසයි වගේම හොඳ සුවඳකුත් එනවා.

අච්චාරු සාදන විට මැටි හට්ටියක් භාවිත කිරීම ඉතා වැදගත්ය. එලෙසම තෙත නැති පිරිසුදු හැන්දක් භාවිත කළහොත් මෙය මාස 5-6ක පමණ කාලයක් කල් තබා ගත හැකිය.

Tharunie