අච්චාරුවල ඇති ලුණු රස, ඇඹුල් රස, රටඉඳිවල පැණි රස ගතිය මිශ්ර වුණ අච්චාරු ටිකක් බත් වේලට එකතු වුණාම කවුද බත් කන්න අකමැති වෙන්නේ. ඔබත් මෙච්චරකල් වෙන අය හදපු මැලේ අච්චාරුවල රස බලපු කෙනෙක් නම් මෙදා සැරේ තමන්ම අත්හදා බලන්න.
මේ සඳහා රටඉඳි ග්රෑම් 250ක්, ලොකු ලූනූ කැබලි ග්රෑම් 75ක්, ඇට රහිත මාළු මිරිස් ග්රෑම් 50ක්, කැරට් පෙති ග්රෑම් 100ක්, අන්නාසි කුඩා කැබලි ග්රෑම් 100ක්, අඹරාගත් ඉඟුරු ග්රෑම් 50ක්, සුදුලූනු ග්රෑම් 50ක්, හකුරු ග්රෑම් 100ක්, ලුණු ටිකක්, ගම්මිරිස් කුඩු මේසහැඳි 1ක්, කෑලි මිරිස් මේසහැඳි 1ක්, විනාකිරි ටිකක් සහ තෙල් ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
රටඉඳි ඇට අයින් කරලා පොඩි කෑලි හිටින්න අඹරාගන්න. හකුරු ටික ගාගන්න. භාජනයකට තෙල් දාලා ළිපේ තියලා ඉඟුරු, සුදුලූනූ දාලා බැදෙනකොට රටඉඳි හා හකුරු එක්කරලා මඳගින්නෙ විනාඩි 5ක් විතර අඩිය අල්ලන්නෙ නැතිවෙන්න හැඳිගාන්න.
ඒකට ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු කුඩු එකතුකර ගන්න.
ඒකට විනාකිරි ටිකක් දාලා උකු මිශ්රණයක් වෙන්න හදාගන්න.
දැන් මේකට අන්නාසි, කැරට් දාලා ඒ ටික තැම්බුණාට පස්සෙ අන්තිමට මාළු මිරිස් ටික දාලා හොඳට කලවම් කරලා විනාඩි 3කින් විතර ළිපෙන් බාගන්න. මේක ශීතකරණයේ දාලා ගොඩක් කල් තියාගන්න පුළුවන්.
Tharunie