ජෙලි වර්ගවල රස බලන්න ගොඩක්ම කැමැති අපේ පොඩිත්තෝ. ඉතින් මේ කියන්න යන විදිහට සෞඛ්යාරක්ෂිතව ජෙලි රස බලන්න පුළුවන්.
නිල් කටරොළු මල් 10 - 12ක්, අගර් අගර් මේස හැඳි 3ක්, සීනි මේස හැඳි 3ක්, මිටිකිරි කෝප්ප 1ක් සහ ලුණු
මුලින්ම මල් ටික වතුර කප් භාගයක් දාලා ළිපේ තියලා තැම්බුණාම මල් ටික ඒ වතුරටම හොඳට පොඩි කරල යුෂ පෙරාගන්න.
වෙනම භාජනයකට වතුර කෝප්ප 2ක් දාලා ඒකට අගර් අගර් දාලා සීනි ටිකත් දාගන්න. මේ ටික හොඳට කලවම් කරගන්න. දැන් ළිප ඔන් කරගන්න. වතුර නටනකොට නිල් කටරොළු වතුර ටික එකතුකර ගන්න.
මේකට මිටිකිරි කෝප්ප 1ක් වගේ දාලා ලුණු දාලා කලවම් කරගන්න. හොඳට නටනකොට ළිප ඕෆ් කරගන්න. දැන් මේ මිශ්රණය වීදුරු බෝල් එකකට හෝ ජෙලි මෝල්ඩ් එකකට දාලා සෙට් වෙන්න ෆ්රිජ් එකට දාන්න.
ටිකකින් ඔයාලට පෙනෙයි කිරි ලේයර් එක හා නිල් කටරොළු යුෂ ලේයර් එක වෙන් වෙලා තියන හැටි. තව පැය කිහිපයක් හොඳට සෙට් වෙන්න කූල් කරලා කෑමට ගන්න. නියම අතුරුපසක්.
-Tharunie