Friday, May 03, 2024
Follow Us
චව් චව් කරිය

සුදු කැකුළු හාලේ බතයි, චව් චව් කරියයි, පොල් සම්බෝලයකුයි තිබ්ෙබාත් හිතේ හැටියට කන්න පුළුවන්. අත්තම්මා හදන චව් චව් කරිය ගැන හොඳටම දන්න අප්පච්චි කිව්වේ එහෙමයි.

උදෑසනට ඉක්මනින්ම හදාගන්න පුළුවන් පෝෂණීය රස කෑම වේලක් තමයි ඒක. මේ චව් චව් කරිය හරි රහට හදාගන්න නම් කළමනා කිහිපයක්ම අවශ්‍යයි. මේ කළමනා ටික මේ විදිහට සූදානම් කරන්න බැරි වුණොත් ඒ හරිම රස ඒ විදිහටම ගන්න අමාරු වෙයි.

ඒ සඳහා චව් චව් ගෙඩියක්, තෙල් ටිකක්, ලියාගත් සුදුලූනූ බික් 2ක්, ලියාගත් රතුලූනූ ගෙඩි 2ක්, රම්පේ හා කරපිංචා, උළුහාල් ටිකක්, මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1ක්, තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්, ලුණු, අබ ටිකක්, කපාගත් අමු මිරිස් කරල් 2ක්, දියකිරි කෝප්ප 1/2 සහ මිටිකිරි කෝප්පයක් අවශ්‍යයි.

මුලින්ම චව් චව් ගෙඩිය පොත්ත සුද්දකරලා තරමක කෑලි කපාගන්න. මේකට කහ හා ලුණු ටිකක් අතගාලා පැත්තකින් තියන්න.  දැන් මැටි ඇතිලියක් ළිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට අබ ටික දාලා පුපුරවගන්න. ඒකට කපාගත් ලූනූ, සුදු ලූනූ, අමු මිරිස්, රම්පේ, කරපිංචා, උළුහාල් දාලා බැදෙන්න අරින්න. මිරිස් හා තුනපහ ටිකත් එකතු කරන්න. ගොඩක් වෙලා බැදෙන්න දෙන්නත් එපා. එහෙම වුණොත් පොඩි තිත්ත රසක් එන්න පුළුවන්. ඉන්පසු චව් චව් කෑලි ටික දාලා දියකිරි ටිකත් දාලා වහලා තැම්බෙන්න තියන්න. හොඳට තැම්බුණාම මිටිකිරි දාලා උතුරවගන්න. හොද්ද හින්දලා කන්න ආස කෙනෙක් නම් ටිකක් හිඳෙන කම් ළිප තියන්න.

Tharunie