Thursday, May 02, 2024
Follow Us
තායි බනානා රොටි

හැමදාම හදන රොටියට වෙනසක් එකතු කරලා බලමු ද? කෙසෙල් සහ චොකලට් එකතු කරන නිසා පොඩිත්තනුත් ආස වේවි.

මේ සඳහා පාන් පිටි ග්‍රෑම් 300ක්, බටර් කෝප්ප 1/2ක්, හොදින් ගසා ගත් බිත්තරයක්, ලුණු තේ හැඳි 1ක්, සීනි තේ හැදී 1ක් සහ වතුර කෝප්ප 1/2ක් අවශ්‍යයි.

පිරවුම සඳහා පොඩියට රවුම් ආකාරයට කපන ලද හොඳින් ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 3ක් පමණ, අයිසින් සීනි තේ හැඳි 6 ක්, චොකලට් සෝස් තේ කෝප්ප 1/2ක්,

උකූ කිරි තේ කෝප්ප 1ක් අවශ්‍යයි.

මුලින්ම අපි රොටිය හදමු. පිටි, සීනි, ලුණු ආදිය භාජනයක දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න  

ඉන්පසු බටර් ටික දමා හොඳින් කෑලි මතුවන පරිදි මිශ්‍රකර ගන්න, පසුව වතුරද ගසාගත් බිත්තරය ද එකතුකර ගන්න. හොඳින් මිශ්‍රණය රොටි ආකාරයට  කලවම් කරන්න. දැන් එය පැයක් පමණ වසා තබන්න.

ඉන්පසු නන්ස්ටික් බඳුනක් ළිප තබා ගන්න. එයට බටර් ස්වල්පයක් දමා ගෙන රත් වූ පසු එයට සීනි හැන්දක් එකතුකර ගන්න. ඔබ කපාගත් කෙසෙල් ස්වල්පය හැර අනෙක් ද්‍රව්‍ය ළිප තබාගත් භාජනයට එකතුකර ගන්න. එය පිසෙන්නට හරින්න. හොඳින් පිසුණු පසු එයට චොකලට් සෝස් හැන්දක් දමා ළිපෙන් බාගන්න.

පසුව එම බඳුනම පිරිසුදුකර ළිප තබා රත්වෙන්නට හරින්න. දැන් එම මිශ්‍රණයෙන් බෝල එකින් එක ගෙන රොටි ආකාරයට තුනීකර ගන්න. මෙය තෙල් ස්වල්පයක් භාවිත කර ලෙහෙසියෙන් සකසා ගත හැකිය. ළිප තැබූ බදුන රත් වූ පසු බටර් හැන්දක් දමාගන්න. ඉන්පසු එම රොටිය ළිප මත ඇති බඳුනට දමා පෑන් කේක් එකක ආකාරයට පිසගන්න. එලෙස දෙපැත්තම හොඳින් පිසගන්න.

දැන් පිසගත් චොකලට් සෝස් මිශ්‍රණය පෑන් කේක් එක මැදින් දමා ගන්න. ඉන්පසු කෙසෙල් ස්වල්පයක් ඉස ගන්න.  දැන් පෑන් කේක් එක හතර පැත්තට නමාගන්න. පසුව එහි දෙපැත්තම පිසගන්න.පිළිගැන්වීමට පෙර එයට අයිසිං සීනි ඉසගන්න, පසුව එය හතරට කපා චොකලට් සෝස් දමා පිළිගන්වන්න.  මෙය උදෑසන සහ සවස තේ වෙලාවට වඩාත් සුදුසු ගුණදායී අාහාරයකි.