Friday, May 03, 2024
Follow Us
වැටකොළු පොතු මැල්ලුම

වැටකොළු පොතු මැල්ලුම කියද්දි නම් ගොඩක් අයට නුහුරු හැඟීමක් ඇති වෙයි. ඒත් ගමේ ඉන්න වයසක ආච්චි අම්මලනම් මේ මැල්ලුම ගැන හොඳටම දන්නවා.

ඒ තරමට ඈත අතීතයේ ඉඳලම ප්‍රසිද්ධ කෑමක් තමයි මේ වැටකොළු පොතු මැල්ලුම

මේ සඳහා හීනියට කපාගත් ළපටි වැටකොළු පොතු,

පොතුවල ප්‍රමාණයට අනුව ගා ගත් පොල් ස්වල්පයක්, කරපිංචා ඉත්තක්, කහ කුඩු ස්වල්පයක්, කපාගත් බී ලූනූ, අමු මිරිස් කරල් 2 -3ක්, සුදු ලූනූ බික් දෙකක්, රම්පේ කෑල්ලක්, ගම්මිරිස් ඇට කිහිපයක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

පළමුව වැටකොළු පොතුවලට කහ, ලුණු, කරපිංචා හා රම්පේ කෑල්ල එක්කර වතුර ඉතාම ටිකක් දා තම්බා ගන්න.

ඉන්පසු පොල්වලට කහ, බී ලුනු, අමු මිරිස්, සුදු ලුනු , ගම්මිරිස් ඇට එක්කර හොඳට ග්‍රයින්ඩ් කරගන්න.

වැටකොළුවල වතුර ගතිය සීඳී ගෙන එන විට ග්‍රයින්ඩ් කරපු පොල් මිශ්‍රණය එක්කර මිශ්‍රකර බා ගත්තා. හොඳින් නිවුණ පසු දේහි යුෂ එක් කර ගන්න.

 

Tharunie