මේ පැස්තා එක හදන්න පෙනේ පැස්තා ග්රෑම් 400ක්, කුකුළු මස් ග්රෑම් 200ක්, කැරට් ග්රෑම් 100ක්, බෝංචි ග්රෑම් 100ක්, සුදුලූනු බික් 6ක්, කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 2ක්, ගම්මිරිස් තේ හැඳි 11/2ක්, කිරි කෝප්ප 3/4ක්, පාන් පිටි මේස හැඳි 2ක්, බටර් මේස හැඳි 2ක්, ලුණු කුඩු සහ චීස් ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
මුලින්ම පැස්තා ටික ලුණු ටිකක් හා තෙල් මේස හැන්දක් දමා තම්බා ගන්න. පැස්තා ටික පෙරාගෙන පැත්තකින් තියන්න. රයිස් කුකර් එකට හෝ මල්ටි කූකර් එකට බටර් ටිකක් දාන්න. එයට අඹරා ගත් සුදුලූනු හා බීලූනු දමන්න. චිකන් අමුවෙන් පුංචි හතරැස් කෑලි කපා ගන්න . මේ ටික සුදුලූනු මිශ්රණයට එකතු කරන. ලුණු , කෑලි මිරිස් හා ගම්මිරිස් එකතුකර කලවම් කරන්න. දැන් කුකුළු තැම්බුණාම කොටු කපා ගත් කැරට් හා පොඩියට කපා ගත් බෝංචි එකතු කර ටික වේලාවකින් බා පැත්තකින් තියන්න.
දැන් අපි වයිට් සෝස් එක හදමු.
බටර් මේස හැඳි 2 ක් භාජනයට දමන්න. එයට පාන් පිටි එකතුකර හොඳට දිය කරන්න. දැන් කිරි ටික එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරන. අන්තිමට චීස් එකතු කරන්න. මේ මිශ්රණය උකු වෙයි. කෑම කන්න ලෑස්ති වෙලා මේ වයිට් සෝස් එකට හදා ගත් කුකුළු මස් මිශ්රණය හා පැස්තා ටික එකතු කරලා උණුවෙන් ආහාරයට ගන්න. හරිම රසයි. හැමදාම බත් කන්න අකමැති අයට නියමයි.
-Tharunie