මේ හයිද්රාබාද් බිරියානි එක හදන්න හරිම පහසුයි. මං මේ කෑම වේලට මේ බිරියානි එකම තෝර ගත්තේ සකුන්තලා කන්න කැමතිම හයිද්රාබාද් බිරියානි නිසායි.
මේක හදද්දි මුලින්ම චිකන් ටික මැරිනේට් කරගන්න ඕනේ.
ඒකට කපාගත් කුකුළු මස් ග්රෑම් 500ක්, ඉඟුරු සුදුලූනු පේස්ට් මේස හැඳි 2ක්, මිරිස්කුඩු තේහැඳි 2ක්, කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැඳි 1ක්, සූදුරු කුඩු තේහැඳි 1/2ක් ගරම් මසාල තේ හැඳි 1ක්, කහකුඩු තේ හැඳි 1/4ක් තෙල් මේස හැඳි 3ක්, ගී ඔයිල් මේසහැඳි 1ක්, ලෙමන් බෑයක යුෂ, තළාගත් අමුමිරිස් කරල් 2ක්, තළාගත් මිංචි කොළ ස්වල්පයක්, තළාගත් කොත්තමල්ලි කොළ ස්වල්පයක්, මීකිරි මේස හැඳි 4ක්, ලියාගත් ලූනූ ගෙඩි 2ක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
දැන් අපි බලමු බිරියානි එක හදන්න අවශ්ය ද්රව්ය මොනවද කියලා. රසට තියෙන්න ඕනෙ නිසා කිසිම අමුද්රව්යයක් අඩු නැතුව මේ බිරියානි එක හදන්නයි මම හිතුවේ. ඒකට බාස්මතී හාල් කෝප්ප 2ක්, බේ ලීෆ් කොළයක්, කරදමුංගු ඇට 2ක්, සාදික්කා ඇට 1ක්, කරාඹුනැටි 5ක්, කුරුඳුපොතු කෑලි 2ක්, ලුණු ස්වල්පයක්, තෙල් මේසහැඳි 2ක්, සිහින්ව ලියාගත් මිංචි කොළ ස්වල්පයක්, සැෆ්රන් කිරි කෝප්ප 1/4ක් සහ ගී ඔයිල් මේස හැඳි 1ක් අවශ්යයි. සැෆ්රන් අවශ්යම නැහැ. මොකද සැෆ්රන් හොයාගන්නත් අමාරුයි. මිලෙනුත් වැඩියි. ඒ වෙනුවට පොල් කිරි ටිකකට කහ ස්වල්පයක් මිශ්ර කරලා ගන්න.
මුලින්ම. පෑන් එකකට තෙල් ටිකක් දාලා ලූනූ ටික දාලා රන්වන් පාට වෙනකල් බැදගන්න ඕනෙ.
චිකන් ටික බෝල් එකකට දාලා අනික් සියල්ලම දාලා ලූනූවලින් භාගයක් දාලා රස අනුව ලුණු දාලා හොඳට අනලා පැය 5ක් ශීතකරණයේ තියලා මැරිනේට් කරගන්න. ඊටපස්සේ හාල් ටික සෝදලා පැය කාලක් පෙඟෙන්න තියන්න. වෙනම භාජනයකට වතුර කෝප්ප 4ක් දාලා බේලීව්, කරදමුංගු, කරාඹුනැටි, සාදික්කා, කුරුඳුපොතු, ලුණු, තෙල් හා මිංචි කොළ ටික දාගන්න. වතුර නටනකොට හාල් ටික දාගන්න. බත 70%ක් වගේ පිසගන්න. දැන් වතුර පෙරාගන්න. වෙනම බඳුනකට මැරිනේට් කරගත් චිකන් ටික දාලා උඩින් බත් වලින් ටිකක් දාගන්න. ඊළඟට මිංචි කොළ ටිකක් අතුරාගන්න.
ඊළඟට බැදගත් ලූනු ටිකක් අතුරගන්න. දැන් සැෆ්රන් කිරි ටික දාලා ආයෙ බත් ලේයර් එකක් දාගන්න.
මේ විදියට ලේයර්ස් 2-3ක් දාලා හාල් තම්බාගත් වතුර කෝප්ප 1/2ක් දාලා උඩින් ගී ඔයිල් ටිකක් දාගන්න.
දැන් ෆොයිල් එකකින් වහලා පියනෙන් වහගන්න. අඩු ගින්දරේ විනාඩි 30ක් වගේ පිසගන්න.
Tharunie