අවශ්ය ද්රව්ය
කජු ග්රෑම් 100ක්
චෙරි ග්රෑම් 100ක්
සුල්තානා ග්රෑම් 100ක්
කැන්ඩිඩ් පීල් ග්රෑම් 100ක්
දෙහි ලෙලි තේ හැඳි 1ක්
බටර් ග්රෑම් 175ක්
සීනි තේ හැඳි 8ක්
බිත්තර 1ක්
පාන් පිටි ග්රෑම් 500ක්
ලුණු ස්වල්පයක්
ඊස්ට් තේ හැඳි 4ක්
උණු වතුර ටිකක්
සරසාගැනීමට අයිසින් ෂුගර් තේ හැඳි 8ක්
මුලින්ම ඊස්ට්වලට උණු වතුර මේස හැඳි 6ක් හා සීනි තේ හැඳි 2ක් දාලා කලවම් කරලා වහලා තියන්න. විනාඩි 10කින් වගේ ඊස්ට් ටික හොඳට පිපිලා ආවම පාන් පිටි, ඉතිරි සීනි සහ ලුණු එකතු කරලා අනාගන්න.
බිත්තරයක් එකතු කරලා ඩෝ එක හදන ගමන් ළා රස්නේ වතුර ටිකකුත් දාලා බටර් ටිකත් එකතු කරලා අතේ නොඇලෙන ඩෝ එකක් හදාගන්න. දැන් මේකට දෙහි ලෙලි ඇතුළු කපාගත් පලතුරු ටික එකතු කරන්න.
ට්රේ එකකට බටර් තවරා ඩෝ එක දමා පිපෙන්න මිනිත්තු 20ක් වගේ තියාගන්න. දැන් මේක සෙල්සියස් අංශක 140°C ට විනාඩි 30ක් බේක් කරන්න.
නිවුණු පසු අයිසිං සීනිවලින් සරසාගන්න.
Tharunie