Saturday, November 23, 2024
Follow Us
සිනමන් කැන්ඩි කේන්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

බටර් කෝප්ප 1ක් (කාමර උෂ්ණත්වයේ)

සිහින්ව කුඩු කරගත් සීනි කෝප්ප 1ක්

ලොකු බිත්තර 1ක්

වැනිලා රසකාරක තේ හැඳි 1ක්

කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1ක්

සිහින්ව කුඩු කරගත් Red Hots කෝප්ප 1/2ක්

ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්

රතු වර්ණකාරක තේ හැඳි 1/2 - 3/4 ක් පමණ

තරමක් ලොකු භාජනයක් ගෙන එයට බටර් සහ සීනි එකතුකර ක්‍රීම් වනතුරු බීට් කරගන්න. එයටම බිත්තර ද එකතුකර බීට් කරගන්න. දැන් එයටම වැනිලා, කුරුඳු කුඩු එකතුකර බීට් කරගන්න. ඉන්පසු පිටි, ලුණු සහ සිහින්ව කුඩු කරගත් රෙඩ් හොට් ද එකතුකර සෙමින් බීට් කරගන්න. කුකී පිටි ගුලිය අතින් හෝ ලී හැන්ඳකින් හොඳින් අනා ගන්න.

පිටි මිශ්‍රණය සමානව භාජන දෙකකට වෙන්කර ගෙන, එක භාජනයකට රතු පැහැ වර්ණකය එකතුකර අතින් හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

භාජන දෙකෙන්ම වෙන වෙනම අඟල් 4 1/2ක් පමණ දිග, අඟල් 1 පමණ පළල දිග කඹ සාදාගෙන වර්ණ දෙකෙන් කඹ එකිනෙකට අඹරා ගන්න.

සාදා ගත් කඹය එක පැත්තක් මිටක හැඩයක් ආකාරයට නවාගන්න. බේකිං ෂීට් එකකට සාදා ගත් කැන්ඩි කේන් ඉඩ තියෙන විදිහට අතුරා ගන්න. සෙල්සියස් අංශක 375 ට අවන් එක රත්කර ගෙන මිනිත්තු 10ක් පමණ රන්වන් පැහැ වනතුරු බේක්කර නිවෙන්නට හරින්න.

Tharunie