අවශ්ය ද්රව්ය
කඩල පිටි කෝප්ප 1ක්
පාන් පිටි ග්රෑම් 60ක්
ගී ඔයිල් මේසහැඳි 7ක්
සීනි කෝප්ප 1ක්
වතුර කෝප්ප 1/2ක්
දෙහි යුෂ ස්වල්පයක්
පෑන් එකක් ළිපේ තියලා ගී ඔයිල් මේසහැඳි 5ක් දාගන්න. ගී ඔයිල් ටික දියවුණාම කඩලපිටි ටික එකතු කරලා කලවම්කර ගන්න. ටිකකින් පාන්පිටි ටිකත් දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න. හොඳට කලවම් කරලා තෙල් ගතිය නැතිවෙලා ඩෝ එක වියළි ගතියට එනකොට තව ගී ඔයිල් මේස හැන්දක් වගේ දාලා අනාගන්න. මඳක් දියාරු මිශ්රණයක් හදාගන්න.
විනාඩි 10කට වගේ පස්සෙ ළිපෙන් බාලා තෙල් ගාගත් ට්රේ එකකට මේ මිශ්රණය දාලා කරලා නිවෙන්න තියන්න.
ඉන්පසු වෙනම පෑන් එකකට ගී ඔයිල් ටිකක් ගාලා පැත්තකින් තියන්න.
දැන් භාජනයකට සීනි හා වතුර දාලා අඩු ගින්දරේ ළිපේ තියන්න. සීනි උණුවෙලා ඝන මිශ්රණයක් ආවම මෙයින් ටිකක් අරන් වතුර එකකට දාලා බලන්න. කැටි ගතියක් එනවනම් පදම හරි. දැන් එයට දෙහි යුෂ දාලා තවත් විනාඩි 2ක් ළිපේ තියලා හැඳිගාලා ළිපෙන් බාගන්න.
දැන් එය ගී ඔයිල් ගාගත් පෑන් එකට දාගන්න. එයටම විනාඩියකට වඩා අඩු කාලෙකදි ගී ඔයිල් ගාගත් හැන්දකින් එකතු කරලා එක ගුලියක් හදාගන්න. ඉන්පසු අතේ ඔයිල් ටිකක් ගාලා අතින් ගුලියක් හදාගන්න.
දැන් එය බබ්ල්ගම් එකක් වගේ දිග ඇරලා තුනී කරලා හොඳට අනාගන්න. විනාඩි 2ක් වගේ මේ විදියටම කරන්න. දැන් මේක වළල්ලක් වගේ හදාගෙන කඩලපිටි මිශ්රණය මැදින් තියලා කඩලපිටි තවරගන්න. හොඳට ඇදලා පොඩි කරලා මේ සීනි උණුකරපු මිශ්රණය නැවත හොඳට අනාගන්න. එය වළල්ලක් වගේ ඇදගන්න. සැරෙන් සැරේ කඩල පිටි තවරගෙන රවුමට අත් දෙකෙන්ම අදින්න. විනාඩි 3-4ක් යනකොට මේක තීරුවලට වෙන් වෙනව පෙනෙයි. කෙඳි හොඳට දිගෑරෙනකල් එය ඇදගන්න ඕනේ. බොම්බයි මොටයි පෙනුමට ආවම ප්ලේට් එකකට දාගන්න.
Tharunie