අවශ්ය ද්රව්ය
කිරි කෝප්ප 2ක්
පිටිකිරි මේසහැඳි 2ක්
සීනි මේසහැඳි 2ක්
කෝන් ස්ටාර්ච් මේසහැඳි 2ක් සමඟ කිරි කෝප්ප 1/4ක්
ඩාක් චොකලට් ග්රෑම් 250ක්
වැනිලා තේහැඳි 1ක්
පෑන් එකට කිරි ටික දාලා ළිපේ තියන්න. එය මද ගින්නේ කලවම් කරගන්න. මෙයට පිටිකිරි ටික එකතු කරන්න. ඉන්පසු විස්ක් එකකින් හොඳින් කලවම් කරලා සීනි ටික දාගන්න. කෝන් ස්ටාර්ච්වලට කිරි කෝප්ප 1/4ක් වගේ දාලා දියකරලා මිශ්රණයට එකතු කරන්න. කිරි නටනකල් විස්ක් කරගන්න. ඉන්පසු එය ළිපෙන් බාලා නිවෙනකල් දිගටම හැඳිගාන්න. එයට වැනිලා එකතු කරගන්න.
දැන් පොප්සිකල් මෝල්ඩ්වලට මිශ්රණය දාලා ස්ටික්ස් ගහලා පැය 6ක් ශීතකරණයේ තබන්න. ඊළඟට චොකලට් ටික ඩබල් බොයිල් කරගන්න. ඉන්පසු ග්ලාස් එකකට මෙල්ට් කරගත් චොකලට් ටික දාලා ෆ්රිජ් එකෙන් එළියට ගත් පොප්සිකල් මෝල්ඩ්වලින් ගලවලා මෙල්ට් චොකලට් එකේ හොඳින් ගිල්වා ගන්න. ඉන්පසු තවත් පැය 2ක් ශීතකරණයේ තබන්න.
Tharunie