Saturday, November 23, 2024
Follow Us
කුකුළු මස් වගේද ගස්ලබු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

ගස්ලබු තරමක ගෙඩියක්

* ගා ගත් පොල් මිටක්

* පොල් කිරි අඬු කෝප්ප 2ක්

* කැකුළු හාල් මිටක්

* තළාගත් සුදු ලූනූ

* තුනපහ මේස හැඳි 1ක්

* මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්

* ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්

*ගොරකා මඳ 2ක්

*රට ලූනූ ගෙඩියක්

* අමු මිරිස් කරල් 2ක්

* රම්පේ

* කරපිංචා

* කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්

* තෙල් ස්වල්පයක්

* ගා ගත් පොල්, හාල් ,තුනපහ , මිරිස් කුඩු දුඹුරු පැහැවන තුරු කබලේ බැදගෙන කුඩුකර ගන්න.

* ගස්ලබු ගෙඩිය සුද්දකර සාමාන්‍ය ප්‍රමාණයේ කොටු කපාගන්න.

* තෙල් ස්වල්පයක් ළිප මත තබා රත් වූ පසු එයට සුදු ලූනූ ,කුරුඳු පොතු, රටලූනූ , රම්පේ ,කරපිංචා එකතුකර බැඳ ගන්න.

* එයට ගස්ලබු හා පොල් කිරි එකතුකර හොඳින් හැඳි ගා තැම්බෙන්නට හරින්න.

* වෙනත් භාජනයකට පොල් කිරි ටිකක් ගෙන එයට කුඩු කරගත් පොල්, හාල්, මිරිස්, තුනපහ , ගොරකා එක්කර තැම්බුණු ගස්ලබු මිශ්‍රණය ද එක්කර අවශ්‍ය පමණට ලුණු එක්කර මද ළිප නිවාගන්න.

*දැන් දීසියකට දමා කෑමට ගන්න.

 

-Tharunie