අවශ්ය ද්රව්ය
ගස්ලබු තරමක ගෙඩියක්
* ගා ගත් පොල් මිටක්
* පොල් කිරි අඬු කෝප්ප 2ක්
* කැකුළු හාල් මිටක්
* තළාගත් සුදු ලූනූ
* තුනපහ මේස හැඳි 1ක්
* මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
* ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
*ගොරකා මඳ 2ක්
*රට ලූනූ ගෙඩියක්
* අමු මිරිස් කරල් 2ක්
* රම්පේ
* කරපිංචා
* කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
* තෙල් ස්වල්පයක්
* ගා ගත් පොල්, හාල් ,තුනපහ , මිරිස් කුඩු දුඹුරු පැහැවන තුරු කබලේ බැදගෙන කුඩුකර ගන්න.
* ගස්ලබු ගෙඩිය සුද්දකර සාමාන්ය ප්රමාණයේ කොටු කපාගන්න.
* තෙල් ස්වල්පයක් ළිප මත තබා රත් වූ පසු එයට සුදු ලූනූ ,කුරුඳු පොතු, රටලූනූ , රම්පේ ,කරපිංචා එකතුකර බැඳ ගන්න.
* එයට ගස්ලබු හා පොල් කිරි එකතුකර හොඳින් හැඳි ගා තැම්බෙන්නට හරින්න.
* වෙනත් භාජනයකට පොල් කිරි ටිකක් ගෙන එයට කුඩු කරගත් පොල්, හාල්, මිරිස්, තුනපහ , ගොරකා එක්කර තැම්බුණු ගස්ලබු මිශ්රණය ද එක්කර අවශ්ය පමණට ලුණු එක්කර මද ළිප නිවාගන්න.
*දැන් දීසියකට දමා කෑමට ගන්න.
-Tharunie