අවශ්ය ද්රව්ය
ස්වීට් කෝන් සුප්
ස්වීට්කෝන් කෝප්ප 3/4ක්
ඔලිව්තෙල් ස්වල්පයක්
චොප්කරගත් සුදුලූනූ තේහැඳි 1ක්
චොප්කරගත් ඉඟුරු තේහැඳි 1ක්
චොප්කරගත් ලූනූ කොළ මේසහැඳි 2ක්
චොප්කරගත් කැරට් කෝප්ප 1/4ක්
චොප්කරගත් බෝංචි කෝප්ප 1/4ක්
වතුර කෝප්ප 3ක්
කෝන්ෆ්ලා තේහැඳි 1ක්
ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු ස්වල්පයක්
පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා ඉඟුරු, සුදුලූනූ ටික දාගන්න.
මේකට චොප්කරගත් ලූනූ කොළ ටිකත් දාලා තෙම්පරාදු කරලා කෝන් කෝප්ප 1/4 දාගන්න.
මේකට කපාගත් එළවළු සියල්ලම දාලා හොඳට තෙම්පරාදු කරගන්න.
ඉතිරි කෝන් ටික ග්රයින්ඩර් එකට දාලා වතුර මේසහැඳි 2ක් දාලා හොඳට ග්රයින්ඩ් කරගන්න. දැන් මේක තෙම්පරාදු කරන එළවළු වලට දාලා කලවම් කරගන්න.
ළිපේ තියලා දිගටම හැඳිගාන්න.
ඊළඟට වතුර කෝප්ප 3 දාලා රස අනුව ලුණු එකතු කරගන්න.
වහලා විනාඩි 15ක් වගේ පිසගන්න.
කෝන්ෆ්ලා ටික වතුර කෝප්ප 1/4ක දිය කරලා මේකට එකතු කරන්න.
නටනකොට ගම්මිරිස්කුඩු හා චොප්කරගත් ලූනූ කොළ ටිකක් ඉසගන්න. ළිපෙන් බාගන්න.
-Tharunie