අවශ්ය ද්රව්ය
කුකුළු මස් ග්රෑම් 350ක්
මාළු මිරිස් කරල් 03ක්
ලූනු ගෙඩි 01ක්
අමු මිරිස් කරල් 02ක්
සුදු ලූනු බික් 02ක්
කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 02ක්
ඉඟුරු කැබැල්ලක්
දෙහි බෑයක යුෂ
සෝයා සෝස් මේස හැඳි 02ක්
තක්්කාලි සෝස් මේස හැඳි 1 1/2ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01ක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01ක්
ලුණු තේ හැඳි 01ක් (රස අනුව)
පොල්තෙල්
*පළමුව කුකුළු මස් හොඳින් සෝදා කැමැති ප්රමාණයේ කැබලිවලට කපාගන්න.
*කපාගත් කුකුළු මස්වලට මිරිස්, කහකුඩු,
ගම්මිරිස්, ලුණු, දෙහි යුෂ දමා හොඳින් කලවම් කරන්න.
*එම මිශ්රණය පියනකින් වසා පැය බාගයක් පමණ සීසන් වෙන්නට තබාගන්න.
*ඒ අතරතුරේ ලූනු ගෙඩිය කොටු හැඩයට ද මාළු මිරිස් හරස් අතට ද තක්කාලි කොටු ආකාරයට ද කපා ගන්න.
*භාජනයක් ළිපේ තබා එයට අවශ්ය පමණ තෙල් දමා සීසන් වීමට තැබූ කුකුළු මස් ටික රන්වන් පාට වනතෙක් බැදගන්න.
*වෙනත් භාජනයකට තෙල් ස්වල්පයක් දමා තළාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු දමා කලවම්කර එයටම කෑලි මිරිස්, සෝයා සෝස්, තක්කාලි සෝස් දමා කලවම් කරන්න.
*එයටම කපාගත් ලූනු, මාළු මිරිස්, තක්කාලි සහ ලුණු දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න.
*ඉන්පසු එම මිශ්රණයට බැදගත් කුකුළු මස් ද එකතුකර ළිප නිවා බඳුනකට දමා පිළිගන්වන්න.
Tharunie