අවශ්ය ද්රව්ය
*කුකුළු මස් ග්රෑම් 450ක්
*කහ කුඩු තේ හැඳි 1/8ක්
*ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01ක්
*විනාකිරි තේ හැඳි 1/2ක්
*ලූනු ගෙඩි 03ක්
*අමුමිරිස් කරල් 02ක්
*සුදුලූනු බික් 02ක්
*සුදුරු තේ හැඳි 01ක්
*එනසාල් ඇට 03ක්
*කරාබු නැටි 03ක්
*කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1 1/2ක්
*කහ තේ හැඳි 1/4ක්
*ලූණු අවශ්ය පමණ
*රම්පෙ / කරපිංචා
*වතුර මේස හැඳි 03ක්
*පළමුව කුකුළු මස් හොඳින් සෝදා තරමක පොඩි කැබැලිවලට කපා භාජනයකට දමාගන්න.
*එයට කහ, ලුණු, ගම්මිරිස්, විනාකිරි, වතුර, රම්පෙ දමා කලවම් කර මඳගින්නේ තම්බා ගන්න.
*සූදුරු,එනසාල්, කරාබු නැටි භාජනයකට දමා මඳගින්නේ කබලේ රන්වන් පාට වනතෙක් බැද හොඳින් කුඩු කරගන්න.
*භාජනයක් ළිපේ තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත්වන විට කරපිංචා, රම්පෙ, තළාගත් සුදුලූනු, කපාගත් ලූනු දමා කලවම්කර මඳක් මැලවුණු පසු එයටම තම්බා ගත් කුකුළු මස් ද දමා හොඳින් මිශ්රකර පියනකින් වසාගන්න.
*විනාඩි 2 - 3කට පසු පියන ඇර එයට කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස්, කහ, විනාකිරි, කුකුළු මස් තැම්මූ වතුර ස්වල්පයක් ද එක්කර මිශ්ර කරන්න. රස අනුව ලුණු ද එක් කරන්න.
*එම මිශ්රණයට කුඩුකරගත් සූදුරු, කරාබු නැටි, එනසාල් එකතුකර හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
*දැන් තෙම්පරාදු කරගත් කුකුළු මස් ළිපෙන් බා දීසියකට දමා පිළිගන්වන්න.
Tharunie