Tuesday, May 14, 2024
Follow Us
කුකුල් මස් තෙම්පරාදුව

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

*කුකුළු මස් ග්‍රෑම් 450ක්

*කහ කුඩු තේ හැඳි 1/8ක්

*ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01ක්

*විනාකිරි තේ හැඳි 1/2ක්

*ලූනු ගෙඩි 03ක්

*අමුමිරිස් කරල් 02ක්

*සුදුලූනු බික් 02ක්

*සුදුරු තේ හැඳි 01ක්

*එනසාල් ඇට 03ක්

*කරාබු නැටි 03ක්

*කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1 1/2ක්

*කහ තේ හැඳි 1/4ක්

*ලූණු අවශ්‍ය පමණ

*රම්පෙ / කරපිංචා

*වතුර මේස හැඳි 03ක්

*පළමුව කුකුළු මස් හොඳින් සෝදා තරමක පොඩි කැබැලිවලට කපා භාජනයකට දමාගන්න.

*එයට කහ, ලුණු, ගම්මිරිස්, විනාකිරි, වතුර, රම්පෙ දමා කලවම් කර මඳගින්නේ තම්බා ගන්න.

*සූදුරු,එනසාල්, කරාබු නැටි භාජනයකට දමා මඳගින්නේ කබලේ රන්වන් පාට වනතෙක් බැද හොඳින් කුඩු කරගන්න.

*භාජනයක් ළිපේ තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත්වන විට කරපිංචා, රම්පෙ, තළාගත් සුදුලූනු, කපාගත් ලූනු දමා කලවම්කර මඳක් මැලවුණු පසු එයටම තම්බා ගත් කුකුළු මස් ද දමා හොඳින් මිශ්‍රකර පියනකින් වසාගන්න.

*විනාඩි 2 - 3කට පසු පියන ඇර එයට කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස්, කහ, විනාකිරි, කුකුළු මස් තැම්මූ වතුර ස්වල්පයක් ද එක්කර මිශ්‍ර කරන්න. රස අනුව ලුණු ද එක් කරන්න.

*එම මිශ්‍රණයට කුඩුකරගත් සූදුරු, කරාබු නැටි, එනසාල් එකතුකර හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

*දැන් තෙම්පරාදු කරගත් කුකුළු මස් ළිපෙන් බා දීසියකට දමා පිළිගන්වන්න.

Tharunie