අවශ්ය ද්රව්ය
බඩ ඉරිඟු ඇට කෝප්පයක්
පොල්තෙල් මේස හැඳි දෙකක්
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
සීනි කෝප්පයක්
වතුර මේස හැඳි 08ක් පමණ
ආහාර වර්ණක (කැමැති වර්ණයක්)
වැනිලා බිංදු 2 -3ක්
* භාජනයක් ගෙන එයට තෙල් සහ ලුණු දමා මඳ ගින්දරේ ළිපෙන් තබන්න.
* තෙල්, ලුණු මිශ්රණය රත්වන විට බඩ ඉරිඟු ඇට දමා හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
* දැන් බඩ ඉරිඟු ඇට මඳක් මැල වී එකින් එක පිපිරීමට පටන් ගනී. එවිට භාජනය හොඳින් වැසෙන පියනකින් වසාගන්න.
* ඉරිඟු ඇට පිපිරෙන හඬ නැවතුණු විට ළිපේ ගින්දර නිවා දමන්න.
* පියන ඇර පිපිරුණු පොප්කෝන් බඳුනකට දමාගන්න.
* නැවත භාජනයක් ළිපේ තබා එයට සීනි දමාගන්න.
* සීනි රත් වීගෙන එන විට වතුර ටික එකතු කරන්න. අනතුරුව වැනිලා, වර්ණකය ද එකතුකර මඳ ගින්දරේ විනාඩි 4- 6ක් පමණ රත්වන්නට හරින්න.
* මේ සීනි මිශ්රණය උකු වී නූලක් සේ ඇදෙන විට ළිපෙන් බාගන්න.
* සිනි මිශ්රණය මඳක් නිවුණු පසු කලින් සකසා ගත් පොප්කෝන් එයට දමා හොඳින් සිනී මිශ්රණයේ දැවටෙන සේ කලවම්කර පිළිගන්වන්න.
* සුළං නොවදින සේ අසුරා තබා කෑමට ගන්න.
Tharunie