ඉන්දියානු ස්ට්රීඩ් ෆුඩ්ස් ගැන කතා කරද්දී පානි පූරි පෙරමුණ ගන්නා අාහාරයක්. නොකාපු අය හොයන් යන, කාපු අයට ආයෙත් කන්න හිතෙන පානි පූරි මේ විදිහට හදලා බලමු.
පූරි එක හදන්න රුලං ග්රෑම් 100ක්, තෙල් තේ හැඳි 1ක්, බේකිං සෝඩා ස්වල්පයක්, රස අනුව ලුණු, පාන් පිටි මේස හැඳි 1ක්, වතුර ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
මේ පූරි එකේ ෆිලින්ග් එක වෙනම හදාගන්න ඕනේ.
ෆිලින් එකට තම්බා පොඩියට කපාගත් අල ගෙඩි 2ක්, චොප් කරගත් පොඩි බී ලූනූ ගෙඩියක්, චොප් කරගත් කොත්තමල්ලි කොළ මේස හැඳි 1 ½ක්, බැදගත් සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1ක්, චායි මසාලා තේ හැඳි 1ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි ½ක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
පූරි එකත් වෙනම සකසා ගන්න ඕනේ. ඒ සඳහා මිංචි කොළ කප් ½ක්, කොත්තමල්ලි කොළ කප් 1ක්, චොප් කරගත් ඉඟුරු කෑල්ලක්, චොප් කරගත් අමුමිරිස් කරල් 2-3ක්, සියඹලා පේස්ට් මේස හැඳි 1ක්, ගාගත් හකුරු මේස හැඳි 4ක්, බැදගත් සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1ක්, චායි මසාලා තේ හැඳි 1ක්, බ්ලෙන්ඩ් කිරීමට වතුර කෝප්ප 1ක්,
වෙනම වතුර කෝප්ප 1 ½ක්, ගී බූන්දි මේස හැඳි 2ක් (අත්යාවශ්යම නෑ)
මුලින්ම ෆිලින්ග් එක හදන්න අවශ්ය සියලුම දේවල් එකට මිශ්ර කරගෙන පැත්තකින් තියාගන්න.
පානි එකට අවශ්ය සේරම බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. අවශ්ය වතුර ටික එක්ක බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න. ඒකට ඉතිරි වතුර කෝප්ප 1 ½ ටික ටික එකතු කරන ගමන් කැමති ඝනකමකට පානි එක හදාගන්න.
රස බලල ලුණු, පැණි රස හෝ ඇඹුල් රස වෙනස් කරගන්න පුළුවන්. මේකට බූන්දි ටික පොඩි කරල දාගෙන පානි එක ෆ්රිජ් එකේ තියල කූල් කරගන්න. බූන්දි අත්යවශ්යම නැහැ. හැබැයි බූන්දි එකතු කළොත් තවත් රසවත්.
පූරි හදන්න රුලං එකට තෙල්, බේකිං සෝඩා, ලුණු දමා ඇඟිලි තුඩු වලින් මිශ්ර කරන්න. ඒකට පාන් පිටි දමා හොඳින් කලවම් කරන්න. වතුර දානකොට ටික ටික වතුර දාන ගමන් මිශ්රණය ඉක්මනින් අනා ගෙන සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදා ගන්න.
ටික වේලාවක් හොඳින් අනාගෙන විනාඩි 30 පමණ තෙත රෙද්දකින් වහලා තියන්න. ඒ වගේම මේ මිශ්රණය ඉලාස්ටික් එකක් වගේ ඇදෙන පදමට තියන්න ඕනෙ.
අවසානයට එයින් කොටස් කඩා ගෙන රෝලින් පින් එකකින් හොඳින් තුනී කරගෙන පොඩි රවුමක් එහෙමත් නැත්තම් කටර් එකක් තියා පොඩි රවුම් කපාගෙන ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් වනතුරු බැද ගන්න. මේ පූරි ටික හොඳට පිම්බිලා එන්න ඕනා.
දැන් පානි පූරි හදන්න පූරි එකේ උඩ කොටස පොඩ්ඩක් කඩලා ඒක මැදට අල මිශ්රණය දාගෙන ඒක උඩට පානි එක දාගන්න. මේකට කැමැති නම් උඩින් සියඹලා චට්නි ටිකකුත් එකතු කරගන්න.
- Tharunie