Sunday, November 24, 2024
Follow Us
ඉන්දියානු රුලං තෝසේ

තෝසෙ කියන්නේ ලොකු කුඩා කවුරුත් ආහාරයට ගන්න කැමැති දෙයක්නේ. සාමාන්‍යයෙන් තෝසෙ හදන්නෙ උඳු පිටි භාවිත කරලා වුණාට අද මම හදන්නේ වෙනස් රසයකට රුලංවලින් පෝෂණ ගුණයෙන් ඉහළ තෝසෙ වර්ගයක්.

රුලං එකතු කරගෙන බොහෝ කෑම වර්ග හදන්න පුළුවන්. ඒ වගේම මේ රුලංවල තියන පෝෂණ ගුණය සහ සෞඛ්‍යමය වාසිත් ඉතාම වටිනවා.

මේ තෝසෙ එක හදන්න රුලං ග්‍රෑම් 250 ක්,

පාන්පිටි ග්‍රෑම් 125ක් සහ හාල් පිටි ග්‍රෑම් 250ක් අවශ්‍ය වෙනවා.

තෙම්පරාදුව සඳහා අබ තේ හැඳි 1ක්, සූදුරු තේ හැඳි 1 ක්, තළාගත් අමු මිරිස් කරලක්, තළාගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1ක්, කරපිංචා කොළ කිහිපයක්

සිහින්ව ලියාගත් ලූනු ගෙඩියක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි බාගයක්, රස අනුව ලුණු

සහ ගී ස්වල්පයක් අවශ්‍ය කරනවා. දැන් අපි තෝසෙ එක හදමු.

මුලින්ම රුලං එක්ක හාල් පිටි සහ පාන් පිටි එකතු කරලා එයටම ලුණු ස්වල්පයක්ද එකතුකර මෘදු බැටර් එකක් සකස්කර ගන්න.

දැන් මේ බැටර් එක හොඳින් වසා විනාඩි පහළොවක් පමණ පසෙකින් තියන්න.

ඊට පස්සේ අපි ඒකට ගී ස්වල්පයක් පෑන් එකකට එකතුකර තෙම්පරාදුව සඳහා සූදානම් කරගත් කුළු බඩු සියල්ල එකින් එක එකතු කරන්න ඕනේ.

මේ සියල්ල හොඳින් තෙම්පරාදු වුණාට පසුව තෙම්පරාදුව නිවෙන්නට හරින්න.

දැන් නිවුණු තෙම්පරාදුව විනාඩි පහළොවක් පමණ පිපෙන්න තියන්න. ඉන්පසු තෝසේ තැටියක් හරි තරමක ලොකු නන්ස්ටික් පෑන් එකක් ළිප තබා රත්වන විට තෝසේ මිශ්‍රණයෙන් ටිකක් හැන්දකින් අරගෙන පෑන් එකට දමා තෝසෙ එක සකසා ගන්න. තෝසෙ ඉක්මනින් පිසෙන අහාරයක් නිසා වැඩි වෙලාවක් පෑන් එක මත තියන්න අවශ්‍ය නැහැ.  මේ අකාරයට සියලුම තෝසෙ සකස් කරන්න ඕනේ. සාම්බාරු හොද්දක් එක්ක තෝසෙ කන්න අකැමැති කවුද... හැබැයි මම කලින් හදපු පනීර් කරිය එක්ක වුණත් තෝසෙ රස බලන්න පුළුවන්.

ඔන්න මගේ හොඳම මිතුරිය දිලේකා ආස දේවල් හදලා ඉවරයි. එයාලට මේ ඉන්දියානු ආහාර වේල පිළිගන්වනකම් මට ඉවසිල්ලක් නැහැ. ඔයාලත් හදලා බලන්නකෝ රස කොහොමද කියලා.

Tharunie