Thursday, April 25, 2024
Follow Us
ගාර්ලික් බටර් නාන්

මම මුලින්ම හිතුවා ගාර්ලික් බටර් නාන් එක හදන්න. බටර් නාන්, සෙසමි නාන්, චිලී නාන් සහ ප්ලේන් නාන් ලෙස නාන් ආකාර කිහිපයකටම හදන්න පුළුවන්.  ඒ විදිහට යොදාගන්න අමුද්‍රව්‍ය අනූව පුංචි පුංචි වෙනස්කම්වලින් රස වෙනස් කරගන්න පුළුවන්.

ගාර්ලික් බටර් නාන් හදන්න මම පාන් පිටි ග්‍රෑම් 500ක් යොදා ගන්නවා. කෑම වේලට ඉන්න පිරිස අනුව පාන් පිටි අවශ්‍ය ප්‍රමාණය තීරණය කරගන්න ඕනේ. ඉන්පසු බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 2ක් සහ ගී මේස හැන්දක් අවශ්‍ය වෙනවා. ගී නැත්නම් ඒ වෙනුවට බටර් මේස හැන්දක් යොදාගන්නත් පුළුවන්. මුදවපු කිරි හරි නැත්තම් යෝගට් මේස හැඳි 4කුත් ඕනෙ කරනවා. ඒවගේම රස අනුව ලුණු ස්වල්පයක්, සුදු ලූනූ බික් හතරක් සහ ලියාගත්ත කොත්තමල්ලි ටිකක් අවශ්‍යයි. කොත්තමල්ලි කොළ වෙනුවට පාස්ලි වුණත් එකතු කරගන්න පුළුවන්.

මුලින්ම පැතලි භාජනයක් ගෙන ඊට පාන් පිටි, බේකිං පවුඩර්, ගී, මුදවපු කිරි සහ ලුණු එකතුකර මිශ්‍රකර ගන්න. එයට වතුර ටික ටික එකතු කරමින් රොටී හදන පදමට අතේ නොඇලෙන ලෙස අනාගන්න. පසුව පිටි මෝලියේ බටර් පොඩ්ඩක් ගාලා තෙත රෙද්දකින් හෝ කිචන් ටවල් එකකින් වහලා පිපෙන්න පැයක් පමණ සිසිල් ස්ථානයක තබන්න. පැයකට වඩා තියන්න පුළුවන් නම් තවත් හොඳයි.

මේ අතරේ බටර් ටිකකට තළාගත් සුදුලූනු ටිකක් මිශ්‍ර කරලා පේස්ට් එකක් හදා ගන්න .

ඉන්පසු පිටි මෝලිය එළියට අරන් කුඩා කැබැල්ලක් කඩාගෙන පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක තියලා රෝලින් පින් එකකින් නාන් එක හදා ගන්න.

තුනීවට හදාගත් නාන් එක උඩ කොත්තමල්ලි කොළ ටිකක් තියලා රෝලින් පින් එකෙන් කොළ ටික තද වෙන විදිහට තව ටිකක් තුනී කරන්න.

දැන් නාන් එක අනිත් පැත්ත හරවලා එහි වතුර ටිකක් තවරලා රත් කරගත් රොටී තැටියේ වතුර ගාගත් පැත්ත හරවලා තැටියේ තියන්න (කොළ දාපු පැත්ත උඩට සිටින සේ). මතක ඇතුව තැටිය අඩු ගින්දරේ තබාගන්න.

ටික වේලාවකින් වතුර ගාපු පැත්ත තැටියේ ඇලෙනවා. ඊට පස්සේ තැටිය පරිස්සමෙන් අනිත් පැත්ත හරවලා කොළ දාපු පැත්ත පොඩ්ඩක් ළිපට අල්ලාගෙන ඉන්න. එතකොට නාන් එක පිම්බිලා බුබුළු දාලා ලස්සනට එනවා. දැන් නාන් එක හරවලා කලින් හදාගත් සුදුලූනු මිශ්‍ර බටර් මිශ්‍රණයෙන් පොඩ්ඩක් නාන් එක උඩ තවරා පුලුස්සා ගන්න. මේ විදිහට ඉතුරු නාන් ටිකත් සකසා ගන්න.

 

- Tharunie