Saturday, April 20, 2024
Follow Us
පනීර් කරිය හදන්නේ මෙහෙමයි

ගාලික් බටර් නාන් රස බලන්න හොඳම ග්‍රේවි එකක් තමයි පනීර් කරිය. වෙළෙඳසැලේ තියෙන පනීර් අරගෙනත් කරිය හදන්න පුළුවන්. ඒත් මම හිතුවා පනීර් ටිකත් ගෙදරදීම හදන්න.

මේ සඳහා නැවුම් එළකිරි ලීටර් 1ක් අවශ්‍යයි.  ඒවගේම විනාකිරි මේස හැඳී 1 ක්. විනාකිරි වෙනුවට දෙහි හරි ලෙමන් හරි එකතු කරගන්නත් පුළුවන්.

පනිර් එක හදාගන්න පිරිසුදු තරමක් ලොකු රෙදි කැබැල්ලකුත් ඕනේ.

මුලින්ම කිරි ටික භාජනයක දාලා රත් වෙන්න තියන්න. සැරින් සැරේ කිරි උතුරන කල් හැඳී ගාමින් රත් කරන්න. කිරි උතුරලා ගියොත් හොඳ යොදය තියෙන කොටස අපතේ යන නිසා අවදානෙන් මේ වැඩේ කරන්න ඕනේ.

කිරි ටික බුබුළු දමමින් උතුරන විට ලෙමන් යුෂ හෝ විනාකිරි ටික එකතු කරන්න.

ටික වෙලාවක් යන විට කිරි කැටි වෙන් වීමට පටන් ගෙන පැහැදිලි වතුරක් සෑදෙන තෙක් හොඳින් හැඳි ගාන්න.

පසුව ළිප ගින්දර වසා දමන්න.

දැන් මේ දියරය පිරිසුදු රෙදි කෑල්ල භාවිතයෙන් පෙරා රෙදි කෑල්ලට කිරි කැට ටික එකතුකර හිමින් මිරිකා ගන්න. පසුව රෙදිවලින් ඔතා ඇති පනීර් පැය 2-3 ක් තව දුරටත් බේරෙන්න උඩින් එල්ලා තබන්න. ඉන්පසු ශීතකරණයේ හොඳින් ආවරණය කර තබා ගන්න. දැන් පනීර් ටික එළියට ගෙන කෑලි කපා ගන්න. දැන් පනීර් එක ලෑස්තියි. අපි දැන් බලමු සාදා ගත් පනීර්වලින් කරි එකක් සාදා ගන්නේ කොහොමද කියලා.

මේ සඳහා සකසා ගත් පනීර්, ඉඟුරු, සුදු ලූණු, මාළු මිරිස්, තක්කාලි, ලූනු, සෝස් සහ පොල් තෙල්,ලුණූ ස්වල්පයක් අවශ්‍යයයි.

පළමුවෙන්ම ඉඟුරු, සුදු ලූනු, මාළු මිරිස්, ලූනු සහ තක්කාලි කුඩා කැබලිවලට කපා ගන්න.

පසුව තෙල් ස්වල්පයක් දැමූ භාජනයක් ළිප තබා මඳක් රත් වුණාම කපා ගත් ඉඟුරු, සුදු ලූනූ, මාළු මිරිස්, ලූනු සහ තක්කාලි, ලුණූ එයට එක් කරන්න.

පසුව එයට පනීර් එකතු කර වතුර ස්වල්පයක් ද එක්කර විනාඩි 25ක් මඳ ගින්නේ පිසින්න. මේකට වතුර එකතු නොකර තෙම්පරාදු කරන්නත් පුළුවන්. ඒත් බටර් නාන් රස බලන්න ග්‍රේවී ගතිය තියෙන්න ඕනේ නිසා වතුර ස්වල්පයක් එක්කරන්න ඕනේ. අවසානයේ ළිපෙන් බාගෙන සෝස් ස්වල්පයක් එකතු කරගන්න. සෝස් අවශ්‍යම නැහැ.

මේ රසවත් පනීර් කරි එක සමඟ ගාර්ලික් බටර් නාන් රස බලන්න දැන් පුළුවන්.

Tharunie