අවශ්ය ද්රව්ය
ඉඳිආප්ප 20
ඉස්සන් ග්රෑම් 50
මාළු ග්රෑම් 50
දැල්ලන් ග්රෑම් 50
ලික්ස් ග්රෑම් 20
කැරට් ග්රෑම් 20
කංකුං ග්රෑම් 20
ලූනු ග්රෑම් 50
සුදු ලූනු ග්රෑම් 10
ඉඟුරු ග්රෑම් 10
කෑළි මිරිස් ග්රෑම් 5
බිත්තර 2
පොල්තෙල් මේස හැඳි 3
රස අනුව ලුණු හා ගම්මිරිස්
සාදාගන්නා ආකාරය
ඉඳිආප්ප පොඩියට කඩා ගන්න. කැරට්, ලූනු, ලීක්ස්, කංකුං සිහින්ව කපාගෙන තෙල් රත් වූ භාජනයකට දමාගන්න. මද වේලාවකට පසු එයට ඉස්සන්, දැල්ලන් හා මාළු එකතුකර හොඳින් තෙම්පරාදු කර එයට ඉඳිආප්ප හා අනෙකුත් සියලුම ද්රව්ය දමා කලවම් කරගන්න.
ආහාර ගවේෂක
විධායක සූපවේදී
සුජිත් ආරියරත්න
● අර්චිත ඉඳුවර
Nawaliya