Sunday, November 24, 2024
Follow Us
පෙරළි කරන හෙරලි රසය

කොස් වාරය කියන්නේ අපේ ගම්වල සෑම ගෙදරකම උයන පිහන රසවත්ම කෑමක්. හැබැයි දැන් නම් කොස් ගමේ නගරයේ කිසිම වෙනසක් නැතිව කන්න කැමැති කෑමක් බවට පත් වෙලා. දැන් සෑම නගරයකම කොස් විකුණන වෙළෙන්දෝ අප දකිනවා.

මේ තරම් රසවත් කොස්වලින් අපේ ගෘහණියෝ විවිධ කෑම වර්ග හදන්න හරිම උනන්දුයි. කොස් කොත්තු, රයිස්, බයිට් මේ ඕනෑම දෙයක් හදන්න දැන් අපේ ගෘහණියන්ට පුළුවන්. මේ නිසා අප මෙවර ඔබට තිළිණ කරන්නේ කොස්වලින් සාදන වෙනස් කෑම වර්ග කිහිපයක්. ඉතාම සරලව අඩුම මුදලකින් සාදාගත හැකි මේ කෑම වර්ග කුඩා දරුවන් හරිම කැමැති වේවි. ඒ වගේම ඔබේ පවුලේ සැමට වෙනස්ම කෑමක රසය බැලීම අවස්ථාව උදාවේවි. අපේකම රැකගෙන විවිධ ක්‍රමයට හදන කොස්වල රසය මේ අයුරින් ඔබත් රස බලන්න.

කොස් සැන්ඩ්විච්

කොස් මදුළු 10ක් පමණ

පාන් පෙති 10ක්

රතු ලූනු

අමු මිරිස්

එනසාල්

කහ කුඩු ස්වල්පයක්

ලුණු කුඩු

ජලය අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට

තක්කාලි ගෙඩියක්

සිහින්ව කපාගත් කොස් මදුළු ලුණු මිශ්‍ර කර හොඳින් තම්බා ගන්න. ඉන්පසු තාච්චියක් ළිප මත තබා රතු ලූනු, රම්පා, කරපිංචා සිහින්ව කපාගෙන බැදගන්න. දැන් තම්බා ගත් කොස් මදුළු එයට එක්කරගන්න. ගම්මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු රස අනුව ලුණු දමා හොඳින් කලවම් කර එය ළිපෙන් ඉවත් කරගෙන පේස්ට් එකක් සේ සාදාගෙන එය පාන් පෙති මත තුනී කරන්න. ඔබ කැමැති නම් අබ තැවරුමක් පාන් පෙති මත ගා ගැනීමට ද හැකියාව ඇත.

මෙසේ තවරාගත් කොස් තැවරුම මත තක්කාලි පෙත්තක් තබා තවත් පාන් පෙත්තකින් වසා ගත් පසු හොඳ රසැති සැන්ඩ්විච් එකක රස බැලීමට ඔබට හැකියාව ලැබේවි.

 

Tharinie