Thursday, November 28, 2024
Follow Us
බත් පතට වෙනස් රසයක්- 2

සෝයාමීට් චිලි පේස්ට්

ඒ සඳහා

තම්බා ග්‍රයින්ඩ් කරගත් සෝයා මීට් ග්‍රෑම් 100ක්

තලාගත් ඉඟුරු, සුදු ලූනු ග්‍රෑම් 50ක් පමණ

සිහින්ව කපා ගත් කරපිංචා ග්‍රෑම් 50ක් පමණ

වියළි කෑලි මිරිස් ග්‍රෑම් 75ක් පමණ

ලුණු අවශ්‍ය පමණට

පොල් තෙල් ස්වල්පයක්

දුඹුරු සීනි ස්වල්පයක්

ලුණු වතුරේ දියකරගත් සියඹලා යුෂ ස්වල්පයක්

ප්‍රථමයෙන් මැටි ඇතිළියක් ළිපේ තබා පොල් තෙල් ස්වල්පයක් දමා හොඳින් රත්වන්නට තබන්න. ඉන්පසු එයට තලාගත් ඉඟුරු, සුදු ලූනු දමන්න. එය හොඳින් තෙම්පරාදු වන විට, එයට ග්‍රයින්ඩ් කරගත් සෝයාමීට් දමා රන්වන් පැහැ වන තෙක් බැදගන්න. මෙය කිරීමේ දී මඳ ගින්නේ එය තබා ගැනීමට සිහි තබා ගන්න.

සෝයාමීට් රන්වන් පැහැයට හැරෙන විට කුඩාවට කපා ගත් කරපිංචා එයට එකතුකර කලවම් කරන්න. මෙයට ම කෑලි මිරිස් එකතුකර හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න. ස්වල්ප වේලාවකින් දියකරගත් සියඹලා යුෂ හා අවශ්‍ය පමණට සීනි එකතුකර හොඳින් කලවම් කරන්න. මෙයට රස අනුව ලුණු ද එකතු කරන්න. නිවෙන්නට තබා හොඳින් පිරිසුදුකර වියළා ගත් බෝතලයක දමා අසුරා ගන්න.

මෙය සෑදීමේ දී මිරිස් කළු නොවන සේ, රතු පැහැයට තිබෙන අයුරින් බැදගැනීමට මතක තබා ගන්න. සීනි එක්කළ පසුව මෙයට රන්වන් පැහැයක් ලැබේ. 

උපදෙස් - මදූෂි මායාදුන්නේ

 

Tharunie