නත්තලේ අසිරි සිරිය කෑම මේසයට රැගෙන එන චිකන් හැම් රැප් නත්තල් ගසකි මේ. සවස තේ මේසයට සේම රාත්රී ආහාරය සඳහා වුවද සකසා ගත හැකි රැප් වර්තමානයේ තරුණ පිරිස බෙහෙවින්ම ප්රිය කරනා ආහාරයකි. මස්, මාළු, සැමන්, එළවළු මේ ඕනෑම රසයකට රැප් පිළියෙල කරන අතර මේ නත්තල උදෙසාම නත්තල් ගසක හැඩය එන පරිද්දෙන් සරසා ගත්තකි.
රැප් සැකසීම සඳහා පළමුව රොටිය සාදා ගත යුතුය. අනතුරුව එහි මැදට ඔබ කැමැති පිරවුමක් ඇතුළත් කළ හැකියි.
රොටිය සඳහා අවශ්ය ද්රව්ය
පිටි ග්රෑම් 200ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
පොල්තෙල් මේස හැඳි 02ක්
බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 1/2ක්
මඳ උණුසුම් ජලය ස්වල්පයක්
සාදන ආකාරය
පළමුව වියළි බඳුනකට පිටි ටික දමාගන්න. එයට ලුණු, පොල්තෙල් සහ බේකින් පවුඩර් මිශ්ර කරන්න. අනතුරුව මඳ උණුසුම් ජලය එකතු කරමින් අනාගන්න. අනාගත් මිශ්රණය විනාඩි 10ක් පමණ වසා තබන්න.
දැන් අපි පිරවුම සාදමු
අවශ්ය ද්රව්ය
චිකන් හැම් (අවශ්ය පමණට)
සලාද කොළ
චීස් ස්වල්පයක්
මෙයෝනේස් ටිකක්
සාදන්නේ මෙහෙමයි
සාදා පසෙකින් තැබූ පිටි මිශ්රණය ගෙන කුඩා බෝලවලට කඩාගන්න. අනතුරුව මේ බෝල රොටි ආකාරයට තුනී කර තැටියක දමා පුළුස්සා ගන්න.
දැන් පුළුස්සා ගත් රොටියක් ගෙන එයට මෙයෝනේස් තවරා ගන්න. ඊට උඩින් සලාද කොළ, චීස්, හැම් කුඩාවට කපාගත් තක්කාලි හෝ තක්කාලි සෝස් ආදිය දමන්න. පරෙස්සමට රොටිය රෝල් කරන්න. අඟල් දෙකක පමණ කැබැලිවලට කපාගන්න. අවසානයේ කපාගත් රැප් ටික පිඟානක හෝ බන්දේසියක් මත නත්තල් ගසක හැඩය දිස්වන ආකාරයට තබාගන්න. සලාද කොළ වලින් සරසා ගන්න.
Tharunie