බත් වෙනුවට ආහාරයට ගත හැකි මැකරෝනි, පැස්තා, ස්පැගති, නූඩ්ල්ස් වාගේ දේවල්වලට අපි කවුරුත් වැඩි රුචිකත්වයක් දක්වන්නෙමු. ඒ නිසාම බොහෝවිට විශේෂ කෑම මේසයකට බත්, මස්, මාළු, ව්යංජනවලට අමතරව මෙවැන්නක් එකතු කිරීමට බොහෝදෙනකු පුරුදුව සිටිති.
නත්තල් කෑම මේසයට එකතු කළ හැකි මේ මැකරෝනි සලාදය ද එවැන්නකි. සැරසිල්ලක් ආකාරයට සකසා ගත් විට එය කෑම මේසයට ද කදිම කලඑළියක් රැගෙන ඒවි.
අවශ්ය ද්රව්ය
තම්බාගත් මැකරෝනි
මෙයෝනේස් ස්වල්පයක්
ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
රස පදමට ලුණු
බටර් හෝ මාගරින් පාස්ලි ටිකක්
රස අනුව චීස්
තම්බාගත් බිත්තර
අවශ්ය නම් අබ ක්රීම් ටිකක්
සැරසීමට
සලාද කොළ
දෙහි යුෂ ස්වල්පයක්
සාදාගන්නේ මෙහෙමයි
බඳුනක් ළිප තබා එයට බටර් හෝ මාගරින් ස්වල්පයක් දමන්න. එය රත් වීගෙන එනවිට ළිපෙන් ඉවතට ගෙන තම්බාගත් මැකරෝනි ටික එකතු කරන්න. එයටම ලුණු, ගම්මිරිස්, මෙයෝනේස්, දෙහි යුෂ, පාස්ලි අවශ්ය නම් අබ ක්රීම් ආදිය එකතු කර හොඳින් කලවම් කරන්න. රස පදමට චීස් ද මිශ්රකර රවුම් බඳුනකට දමා හොඳින් තද කරන්න. අනතුරුව මෙය ශීතකරණයේ තබා අවශ්ය වේලාවට පිටතට ගෙන අනෙක් පැත්ත හරවාගන්න. ඉන්පසුව තම්බා ගත් බිත්තර, බැදගත් සොසේජස්, සලාද කොළ, තක්කාලි ආදියෙන් හැඩ වැඩ කරගන්න.
Tharunie