Saturday, April 20, 2024
Follow Us
ෆිෂ් බොන් බොන්

නත්තල් කෑම මේසයට වාගේම කෙටි ආහාරයක් ලෙසින් තේ මේසයට ද එකතු කරගත හැකි මේ ෆිෂ් බොන් බොන් හරිම රසවත්. ඒ වාගේම අපූරු සැරසිල්ලක් ලෙසින් අමුතුම කළඑළියක් ද එකතු කරාවි. ෆ්ලේකි පේස්ට්‍රියත්, තම්බාගත් මාළු, අල ආදිය මිශ්‍ර කරගෙන සකසාගන්නා නිසාම කටට රස වාගේම පෝෂණ ගුණයත් ඉහළයි. විශේෂයෙන්ම ඒකාකාරී කෑම රසය ප්‍රතික්ෂේප කරන ඔබේ පොඩිත්තන්ට වාගේම වැඩිහිටියන්ටත් මේ ෆිෂ් බොන් බොන් අපූරු තිළිණයක්ම වේවි.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

තම්බාගත් මාළු ග්‍රෑම් 250ක්

තම්බාගත් අල ග්‍රෑම් 250ක්

අමු මිරිස් කරල් 2 -3ක්

බී ලූනු ගෙඩි 02ක්

තරමක ප්‍රමාණයේ කැරට් අලයක්

සැල්දිරි ටිකක්

ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්

තළාගත් සුදුලූනු තේ හැඳි 1ක්

ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2ක්

මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

අමු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 1ක්

රස පදමට චීස්

පොල්තෙල් තේ හැඳි 4ක්

සකසාගත් ෆ්ලේකි පේස්ට්‍රිය

බිත්තරයක්

සැරසීමට

පාස්ලි ස්වල්පයක්

කැරට්, තක්කාලි, බීට් ආදියෙන් කපාගත් මල් කිහිපයක්

 

සාදාගන්නේ මෙහෙමයි

පළමුවෙන්ම මාළු ටික තම්බා කටු ඉවත්කර සිහින්ව පොඩි කරගන්න. අල ටික ද තම්බා පොතු ඉවත්කර හොඳින් පොඩි කරගන්න. අනතුරුව බඳුනක් ළිප තබා එයට පොල්තෙල් තේ හැඳි 4ක් දමන්න. තෙල් රත් වීගෙන එනවිට තළාගත් සුදුලූනු ටික දමන්න. ඉන්පසුව එයටම සිහින්ව ලියාගත් බී ලූනු, අමු මිරිස්, කැරට්, සැල්දිරි ආදිය දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

 

දැන් පොඩි කරගත් මාළු ටික ගෙන එයට ලුණු, ගම්මිරිස්, මිරිස් කුඩු, තුනපහ සියල්ලම මිශ්‍ර කරන්න. අනතුරුව මේ මාළු ටික ඉහත මිශ්‍රණයට දමා හොඳින් කලවම් කරන්න. තම්බා පොඩි කරගත් අල, තක්කාලි සෝස් ද එකතුකර මිශ්‍රණය ළිපෙන් ඉවතට ගන්න. අවසානයට චීස් ටික ද මිශ්‍ර කරන්න.

 

ඉන්පසුව කළින් සකසා ගත් ෆ්ලේකි පේස්ට්‍රිය ගෙන එය හොඳින් තුනී කරගන්න. සකසා ගත් මාළු මිශ්‍රණය සහිත පිරවුම එහි මැදට තබා රෝල් කරන්න. පේස්ට්‍රිය දෙපැත්තෙන් ටිකක් ඉඩ තබා බොන් බොන් ටොෆියක් ආකාරයට පෙනෙන පරිද්දෙන් සකසා ගන්න.

 

දැන් උදුනක තැබිය හැකි තැටියක මේ බොන් බොන් එක තබා බිත්තර සාරු තවරා ගන්න. චීස් ටිකක් ද උඩින් ඉස විනාඩි 35ක් පමණ බේක් කරගන්න.

 

පසුව උදුනෙන් පිටතට ගෙන පාස්ලි, කැරට්, බීට්, තක්කාලි ආදියෙන් ඔබ කැමැති පරිදි සරසා මේසයට යවන්න.

Tharunie