Saturday, April 27, 2024
Follow Us
සොසේජස් චීස් රිංග්

සවස් කාලයේ තේ සාදය රසවත් කරන්නට කදිමට ගැළපෙන්නකි මේ සොසේජස් චීස් රිංග්. කටට රසට හැපෙන සොසේජස් සහ චීස් මනාව ගළපමින් සකසනා නිසාම පුංචි පැටවුන් ආසාවෙන් රස විඳීවි. පොඩිත්තන් සේම තරුණ, වැඩිහිටි කොයි කවුරුත් කැමැතිවන මේ කෙටි ආහාරය උණු උණුවේම සකසා ගත් විට ඉතා අපූරුය.

සොසේජස් චීස් රිංග් සැකසීමට නම් පළමුව ෆ්ලේකි පේස්ට්‍රිය සකසා ගත යුතුයි. ඒ නිසා මුලින්ම අපි මේ පේස්ට්‍රිය සකසා ගනිමු.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

ෆ්ලේකි පේස්ට්‍රිය සඳහා

පාන් පිටි ග්‍රෑම් 250ක්

පෆ් මාගරින් ග්‍රෑම් 150ක්

ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්

සීනි තේ හැඳි 1ක්

දෙහි යුෂ තේ හැඳි 01ක්

අයිස් වතුර ස්වල්පයක්

 

සොසේජස් චීස් රිංග් සඳහා

සොසේජස් අවශ්‍ය පමණට

චීස් අවශ්‍ය පමණට

බිත්තරයක්

මෙයෝනේස්

පාස්ලි ස්වල්පයක්

බටර් ස්වල්පයක්

ඔබ කැමැති වර්ගයේ සෝස් වර්ගයක්

 

දැන් අපි ෆ්ලේකි පේස්ට්‍රිය සාදා ගනිමු

පළමුව පාන් පිටි ටික බඳුනකට දමන්න. දැන් මාගරින් ග්‍රෑම් 150 කොටස් හතරකට බෙදා ගනිමින් එක් කොටසක් පිටිවලට එකතු කරන්න. අනතුරුව සීනි, ලුණු සහ දෙහි යුෂ ද මේ පිටි බඳුනට දමා අයිස් වතුර ටිකෙන් ටික එකතු කරමින් හොඳින් අනාගන්න.

 

ඉන්පසුව මේ පිටි මිශ්‍රණය හොඳින් තුනීකර කොටස් තුනකට වෙන් කරන්න. එයින් කොටස් දෙකකට මාගරින් දමා කොටස් තුනම එකට නවාගන්න. මේ ආකාරයට තුන්වරක් තුනී කරමින් මාගරින් එකතු කරමින් නවාගෙන පේස්ට්‍රිය හොඳින් තුනී කරගන්න. සෝස් ටිකක් ද එකතු කරන්න. සොසේජස් ටික ද රන්වන් පාටට බැද පසෙකින් තබන්න.

දැන් නැවතත් පේස්ට්‍රි හොඳින් තුනී කර එයට චීස් සහ මෙයෝනේස් තවරාගන්න. පාස්ලි ටිකක් ද පොඩියට කපා දමා සොසේජස් තබා රෝල් කරන්න. අනතුරුව කැබලි කපාගන්න.

රවුම් තැටියක් ගෙන බටර් හෝ මාගරින් ස්වල්පයක් තවරාගන්න. කපාගත් පේස්ට්‍රියේ සොසේජස් කැබැලි උඩට සිටින සේ තැටිය වටේටම තබන්න. අනතුරුව මඳක් ගසා ගත් බිත්තර සාරු ද එහි තවරාගන්න. අංශක 180ට උදුන රත්කර විනාඩි 30ක් 35ක් පමණ බේක් කරන්න.

ඉන්පසුව පාස්ලිවලින් සරසා මේසයට යවන්න.

Tharunie