රටඉඳි අච්චාරු හදන්න ඔයාලට මෙන්න මේ දේවල් අවශ්ය කරනවා.
රටඉඳි ග්රෑම් 500ක්
රතුලූනු ග්රෑම් 100ක්
අමු මිරිස් කරල් ග්රෑම්100ක්
ඉඟුරු සුදුලූනු
මේස හැඳි 2ක්
අබ කුඩු මේස හැඳි 1/2 ක්
රස අනුව ලුණු කුඩු ස්වල්පයක්
ගම්ම්රිස් කුඩු සේවල්පයක්
කරාබු නැටි 4-5ක්
කුරුඳු පොඩි කැබැල්ලක් විනාකිරි කප් 1ක් පමණ
තෙල් මේස හැඳි 2ක්
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1/2 ක් (තමන්ට කැමැති පරිදි)
අච්චාරුව මෙන්න මේ විදියට සාදා ගනිමු
ඔබ මුලින්ම රටඉඳි ඇට ඉවත් කර හතරට කපා ගන්නේ නම් වඩාත් හොඳයි. දැන් භාජනයකට විනාකිරි භාගයක් පමණ දමා ගන්න. ලුණු කුඩු තේ හැඳි එකක් ද දමා රත් වුණු පසුව පොතු ඉවත්කර සෝදා ගත් රතුලූනු බික් දෙකක් පමණ දමා ගන්න. එය රෝස පැහැය වූ පසුව ඉවත් කරගන්න. අමුමිරිස් කපා දමා විනාඩියක් තම්බා ඉවතට ගන්න. ඔන්න දැන් ඔයාලා ඊළඟට භාජනයක් අරගෙන ඒකට අවශ්ය පමණ තෙල් දමා ගන්න. තෙල් රත් වූ විගස ඉඟුරු ,සුදුලූනු,කරාබුනැටි, කුරුඳුපොතු එකතු කරගන්න. විනාඩි පහක් පමණ පිසගෙන නිවෙන්නට තබා ගන්න. ඉන්පසුව සූදානම් කරගත් රට ඉඳි, රතුලූනු, අමුමිරිස් ඔබට අවශ්ය පමණ රස අනුව ලුණු කුඩු ස්වල්පයක් ද ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්ද එකතු කරගන්න. ඉන් පසුව මේ සියල්ල මැටි භාජනයකට හෝ වීදුරු බෝතලයකට දමා ප්රයෝජනයට ගත හැකියි.
Tharunie