රටින් රට ආහාර සොයා යන අප දැන් පිවිසෙන්නේ ජැමෙයිකාවේ කුළුබඩු මිශ්රණය පිළිබඳ සොයා බැලීමටයි. කුකුළු මස් රස ගැන්වීම සඳගා යොදා ගන්නා මේ රසකාරකය ඉස්සන්, දැල්ලන් වැනි මුහුදු ආහාර රසගැන්වීම සඳහාත් යොදා ගත හැකියි. ජැමෙයිකාවේ මේ පවුඩර් මිශ්රණය ඔබත් සකසා බලන්න.
මෙන්න ඔබට අවශ්ය අමුද්රව්ය ලැයිස්තුව
රතු ලූනු ග්රෑම් 10ක්
සුදු ලූනු ග්රෑම් 5ක්
ඉඟරු තේ හැඳි 1ක්
දෙහි යුෂ මිලි ලීටර් 10ක්
නැවුම් තක්කාලි ග්රෑම් 5ක්
නැවුම් කොත්තමල්ලි ග්රෑම් 2ක්
නැවුම් මින්ට් කොළ ග්රෑම් 2ක්
පොල්තෙල් මිලිලීටර් 5ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක්
ලුණු තේ හැඳි 2ක්
ගම්මිරිස් තේ හැඳි 2ක්
වියළි කරපිංචා කිනිති කිහිපයක්
ලංකා හකුරු තේ හැඳි 2ක්
තුනපහ තේ හැඳි 1ක්
වියළන ලද අබ තේ හැඳි 1ක්
කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1/2ක්
කුරුඳු තේ හැඳි 1/2ක්
සාදික්කා තේ හැඳි 1/2ක්
කරාබුනැටි
තේ හැඳි 1/2ක බීම
සූදුරු තේ හැඳි 1/4ක්
කොත්තමල්ලි තේ හැඳි 1/4ක්
කරදමුංගු තේ හැඳි 1/4ක්
මිශ්රණය සාදන්නේ මෙහෙමයි.
රතු ලූනු, ඉඟුරු, සුදු ලූනු හැර අනෙකුත් සියල්ල බඳුනකට එකතු කරන්න. ඒ සියල්ල එකින් එක බඳුනකට දමා ගන්න. එසේ නොමැති නම් ඔබ ගෙදර පෙර සාදා තබා ගෙන ඇති කුළුබඩු මිශ්රණය ලබා ගෙන එය වාතය රහිත භාජනයක ගබඩා කරන්න. කැමැති නම් මේ සඳහා කොච්චි මිශ්රණයක් වුව එකතු කරගත හැකිය. කෑම සෑදීමට එය භාවිත කර, හොඳින් කුඩු කරගන්න. නැත්නම් ඔබට මෙය පුද්ගලික මිශ්රණයක් ලෙස ද යොදා ගත හැකිය. ඒ සඳහා සුදුලූනු චොප් කරගන්න, මිරිස් , ලූනු හොඳන් සිහින් වන ලෙස කපාගන්න, හකුරු හෝ දුඹුරු සීනි මෙයට යොදා ගන්න. ඔබ කැමැති ලෙස සිලෝන් පර්ක්, සිලෝන් කොච්චි මිශ්රණය හෝ පුද්ගලික මිශ්රණය යන මේවායින් එකක් භාවිත කරන්න.
කැමැති මිශ්රණයක් යොදා ගෙන සුදුලූනු, රතු ලූනු, ඉඟුරු, තක්කාලි, නැවුම් කොත්තමල්ලි, මින්ට් යන දේවල් කපාගන්න. දෙහි ස්වල්පයක් හා එළවළු තෙල් හෝ පොල්තෙල් ද යොදා ගන්න.
Tharunie