හීන් බෝවිටියා දලු ග්රෑම් 250ක්
මධ්යම ප්රමාණයේ
බී ලූනු ගෙඩියක්
සුදුලූනු බික් 2ක්
කරපිංචා කොළ කිහිපයක්
අමු මිරිස් කරලක්
කුරුඳු පොතු කුඩා කැබැල්ලක්
රම්පේ කැබැල්ලක්
දියකිරි
මිටිකිරි
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 3/4ක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්
තුනපහ කුඩු තේ හැන්දක්
පොල් තෙල් මේස හැඳි 2ක්
අබ ඇට තේ හැඳි බාගයක් පමණ
ලුණු
දැන් බලමු අපි හීන් බෝවිටියා වෑංජනය සකස් කරගන්නේ කොහොමද කියලා.
හීන් බෝවිටියා අතුවලින් කොළ කඩා සෝදාගත්තාට පස්සෙ ලූනු සහ අමු මිරිස් කපා ගන්න. සුදුලූනු තළා ගන්න.
මැටි භාජනයකට සෝදාගත් හීන් බෝවිටියා කොළ, කපාගත් ලූනු, අමු මිරිස් එක්කරගෙන එයටම කරපිංචා, රම්පේ සුදු ලූනු සහ කුරුඳු කැබැල්ල දමා ගන්න. මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, තුනපහ කුඩු සහ ලුණු ද එක්කර කලවම් කරගත්තාට පස්සෙ එයටම දිය කිරි එක්කර අමුද්රව්ය හොඳින් මිශ්ර වන සේ හැඳි ගා ලිපේ තියන්න.
විනාඩි 20ක් පමණ තබා ඒ අතරතුර වෑංජනය කිහිප විටක් හැඳිගාගන්න. වෑංජනය උතුරුවාගත් පසු එයට මිටිකිරි එක්කරගෙන තවත් විනාඩි 5ක් පමණ ඉදවා ගත යුතු වෙනවා.
පසුව තාච්චියක් ලිප තබා රත්කර ගත්තාට පසු එයට රත් වූ පසු පොල්තෙල් එක් කරගන්න. රත් වූ පොල් තෙලට අබ එක් කරගන්න. අබ පුපුරන විට එම තෙල් මිශ්රණය පිසගත් හීන් බෝවිටියා වෑංජනයට එක්කර කලවම් කරගන්න.
හීන් බෝවිටියා වෑංජනය තරමක් ඇඹුල් රසයකින් යුක්ත නිසා දෙහි යුෂ, තක්කාලි හෝ ගොරකා එක්කර ගැනීමක් කරගත යුතු නෑ.
Tharunie