කඩල පරිප්පු ග්රෑම් 250ක්
ලියා ගත් අමුමිරිස් හා ලියාගත් කරපිංචා
කෝන් පිටි තේ හැඳි 1ක්
දෙහි ඉස්ම ටිකක්
පදමට ලුණු
අවශ්ය නම් කෑලි මිරිස් හා උම්බලකඩ කුඩු ටිකක්
බැදීමට තෙල්
මුලින්ම පරිප්පු ටික පැය 3ක් පමණ වතුර දාලා පොඟවා ගන්න. දැන් හොඳින් වතුර පෙරා ගත් පරිප්පු කොටස් දෙකකට බෙදලා එක් කොටසක් ග්රයින්ඩ් කරන්න (වතුර ටිකක්වත් නැතුව කරන්න වග බලා ගන්න.) දැන් ග්රයින්ඩ් කරපු කොටස නොකරපු කොටස එකට දමා මිශ්ර කරන්න. ඉතිරි සියලුම අමුද්රව්ය ඒකට එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
විනාඩි 15ක් පමණ වඩේ මිශ්රණය ශීතකරණයේ තබා ගන්න. අත්ලේ වතුර ස්වල්පයක් ගා මිශ්රණයෙන් කුඩා බෝලයක් අත්ල මත තබා කැමැති හැඩයකට පැතලි කර ගන්න. ළිපේ ගින්දර අඩුවෙන් දමා ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැ වනතුරු බැද ගන්න. හොඳින් තෙල් බේරා පොල් චට්නි එක්ක රස බලන්න. (කෝන් පිටි දැමීම අත්යවශ්ය නෑ. නමුත් කෝන් පිටි මඟින් අමුද්රව්ය එකිනෙක හොඳින් බැඳ තබා ගනිමින් වඩේ බෝල නිසි හැඩයට සකස් කර ගැනීම පහසු කරයි)
Tharunie