නිල් කටරොළු මල් 10ක් - 15ක් පමණ
සව් ඇට මේස හැඳි 4ක්
උකු පොල් කිරි කෝප්ප 2ක්
සීනි ඔබේ රස පදමට
ලුණු ස්වල්පයක්
කජු හා ප්ලම්ස් (අවශ්ය නම්)
වතුර පීරිසි කෝප්ප 3ක් හා උතුරන වතුර කෝප්ප 1/2ක්
මුලින්ම නිල් කටරොළු මල් ටික කෝප්පයකට දමා උතුරන වතුර කෝප්ප 1/2ක් එකතු කර වසා තබන්න (වතුර ටික තද නිල් පැහැ වෙනකම්) දැන් සව් ටික හොඳින් සෝදා වතුර කෝප්ප 3ක් දමා ඒකටම ලුණු ස්වල්පයක් එකතු කර අඩු ගින්දරේ ළිපේ තබන්න. හොඳින් බුබුළු දමා උතුරනකම් ළිපේ තියන්න.
සව් මිශ්රණය උතුරන කොට පොල් කිරි කෝප්ප 2ක් එකතු කර හොඳින් හැඳි ගාන්න. දැන් නිල් කටරොළු මල් අයින් කරපු නිල් පැහැති වතුර ටිකත් සව් මිශ්රණයටම දමා අඩු ගින්දරේ හොඳින් හැඳි ගාමින් සව් කැඳ පිස ගන්න. දැන් මෙය ලස්සන නිල් පැහැයක් ගන්නවා.
කජු, ප්ලම්ස් හා සීනි එකතු කරන්න. අවශ්ය නම් ළිපේ තියෙද්දීම එකතු කර ගන්න පුළුවන්.
දැන් රසවත්, ලස්සන කැඳ එකක් ලෑස්තියි. උණුවෙන්ම හෝ ශීත කර රස විඳින්න.
Tharunie