Thursday, November 28, 2024
Follow Us
බතල දලු තෙලට

ළපටි බතල දලු

අබ ස්වල්පයක්

තළාගත් සුදු ලූනු

ලියාගත් බී ලූනු, අමුමිරිස් හා තක්කාලි

කෑලි කපාගත් වියළි මිරිස් කරල් 2ක්

සෝයා සෝස් ටිකක්

කහ සහ කෑලි මිරිස් ස්වල්පයක්

පදමට ලුණු

 

බතල දලුවල කිරි තියෙන නිසා කොළ ටික සෝදා ටික වේලාවක් මඳ පවනේ කිරි වැරෙන්න තියන්න ඕනේ. ඊට පස්සේ කංකුං තෙල් දානකොට වගේ ලොකු කෑලි කපා ගන්න.

භාජනයක් ළිපේ තියා ඒකට අබ දමා පුපුරුවා තළාගත් සුදු ලූනු, ලියාගත් අමුමිරිස්, රතු ලූනු, තක්කාලි හා කපා ගත් වියළි මිරිස් කැබලි ටිකත් දමා තෙම්පරාදු කරන්න. තෙම්පරාදු කරන ගමන් හැන්දකින් තක්කාලි කෑලි ටික පොඩි කරන්න.

ඊට පස්සේ ඒකටම බතල දලු ටික එකතු කර කහ ස්වල්පයක්, කෑලි මිරිස්, සෝයා සෝස් හා පදමට ලුණු එකතු කරන්න. කංකුං වගේම බතල දලු ඉක්මනින්ම මැලවෙන නිසා වැඩි වෙලා ළිපේ තියන්න අවශ්‍ය නෑ. අවශ්‍ය නම් උම්බලකඩ, කූනිස්සෝ, හාල්මැස්සන් වගේ ඕනෙම දෙයක් මේකට එකතු කර ගන්න පුළුවන්.

Tharunie