බතල දලු අවශ්ය පමණට (මේ සඳහා මඳක් ලොකු දලු ගන්න)
පාන් පිටි මේස හැඳි 3ක්
ලුණු ඔබේ රස පදමට
බැදීමට තෙල්
බිත්තරයක්
මුලින්ම බතල දලු ලුණු වතුරෙන් සෝදා වතුර බේරෙන්න තියන්න. දැන් බැටර් එක හදා ගනිමු. පාන් පිටි මේස හැඳි 2ක් හා බිත්තරය කඩා භාජනයකට දමන්න. එයට ලුණු එකතු කර වතුර ස්වල්පය බැගින් දමමින් හැන්දකින් මිශ්ර කර කට්ලට් දවටනයට වඩා ටිකක් ඝනකමින් යුත් බැටර් එකක් හදා ගන්න. වෙනම පාන් පිටි මේස හැන්දක් පිඟානකට දාන්න.
දැන් පරෙස්සමට බතල කොළ එක බැගින් ගෙන පාන් පිටිවල තවරා ගන්න. (එහෙම කරන්නේ බතල කොළවලට බැටර් එක තවරා ගැනීමට ලේසි වෙන්නයි.)
පාන් පිටි තැවරු බතල කොළ බැටර් එකේ තවරා එකවර කොළ 2ක් වගේ ගැඹුරු තෙලට දමා රන්වන් පැහැ වනතුරු බැද ගන්න.
Tharunie