තෝර මාළු (මැද කට්ට ඉවත්
කරගත්) ග්රෑම් 500ක්
පාස්ලි (සිහින්ව ලියාගත්)
මේස හැඳි 2ක්
දෙහි යුෂ මේස හැඳි ½ක්
ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
ලුණු ස්වල්පයක්
බටර් ග්රෑම් 150ක්
ඔලිව් ඔයිල් මිලිලීටර් 30ක්
එක හා සමානව පෙති කපාගත් තෝර මාළු, ලුණු, ගම්මිරිස්, දෙහි, සිහින්ව ලියාගත් පාස්ලි එකතු කොට කලවම්කර පැය භාගයක් පමණ වසා පසකින් තබන්න. ඉන්පසු නන්ස්ටික් පෑන් එකක් මඳ ගින්නේ රත් කොට සීසන් කරගත් මාළු එහි තබා ඔලිව් ඔයිල් උඩින් ඉස පිළියෙල කරගන්න. විනාඩි 6කට පසු මාළු අනික් පස පෙරලා තව විනාඩි 6ක් පමණ මඳ ගින්දරේ පිසගන්න.
වෙනත් කුඩා භාජනයකට සුදුලූනු (සිහින්ව ලියාගත්) සහ බටර් එකතු කර එයට ලුණු ස්වල්පයක් එකතු කර මඳ ගින්නේ සෝස් එක සාදාගන්න. ඉන්පසු ග්රිල් කරගත් මාළු පිඟානක තබා පිළියෙල කර, සෝස් ස්වල්පයක් මාළු උඩ ඉස ඉතිරිය කුඩා දීසියක පිළිගන්වන්න. අලංකාර කර ගැනීම සඳහා දෙහි පෙති 2ක් මාළු මත තබා පාස්ලි ඉත්තක් ඒ මත තබා පිළිගන්වන්න. මේ වට්ටෝරුව හය දෙනකුට සෑහේ.
Tharunie